قائممقام شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ:
تهران ظرفیت بهرهبرداری از ۸ مگاوات برق خورشیدی پشتبامی را دارد

قائممقام شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اعلام کرد که هماکنون ظرفیت بهرهبرداری از بیش از ۸ مگاوات برق از طریق پنلهای خورشیدی نصبشده بر پشتبام ساختمانهای پایتخت وجود دارد؛ ظرفیتی که در صورت حمایتهای اجرایی و سیاستگذاری مناسب، میتواند به یکی از راهکارهای مهم در کاهش مصرف برق و تقویت تابآوری شبکه بدل شود.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از ایرنا، حمیدرضا ملکیوش، قائممقام شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، با اشاره به ظرفیت موجود برای تولید انرژی خورشیدی در سطح شهر تهران گفت: «در حال حاضر بیش از ۸ مگاوات ظرفیت تولید برق از طریق نیروگاههای خورشیدی پشتبامی در پایتخت وجود دارد که میتواند نقش مؤثری در تقویت منابع انرژی تجدیدپذیر در این کلانشهر ایفا کند.»
وی با اشاره به محدودیت زمین در تهران افزود: «استفاده از پشتبام ساختمانها برای نصب پنلهای خورشیدی، بهویژه در مناطق مسکونی و تجاری، به عنوان راهحلی قابل اجرا مورد توجه قرار گرفته و تاکنون نیز در برخی مناطق اجرایی شده است.»
ملکیوش با بیان اینکه دولت برای توسعه این نوع نیروگاهها مشوقهایی در نظر گرفته، تصریح کرد: «وزارت نیرو از طریق سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا)، تسهیلات بانکی به متقاضیان نصب پنل خورشیدی ارائه میدهد و برق تولیدی نیز به قیمت مناسب از سوی دولت خریداری خواهد شد.»ملکیوش در پایان تأکید کرد: «توسعه سامانههای خورشیدی پشتبامی نه تنها به کاهش وابستگی به منابع فسیلی کمک میکند، بلکه تابآوری شبکه برق تهران را در برابر پیک مصرف و شرایط بحرانی افزایش خواهد داد.»
بر اساس ماده ۵ مصوبه شورای انرژی کشور، تمامی دستگاههای اجرایی موظف به تأمین ۲۰ درصد از انرژی مصرفی خود از طریق منابع خورشیدی هستند. همچنین، بر مبنای ماده ۱۶ این مصوبه، بخش صنعت نیز مکلف به تأمین حداقل پنج درصد از انرژی مصرفی خود از انرژیهای تجدیدپذیر است.
از سوی دیگر، شورای اسلامی شهر تهران نیز در حال بررسی لایحهای برای الزام نصب پنلهای خورشیدی در برخی ساختمانهای پایتخت است. مهدی عباسی، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران اعلام کرده که در صورت تصویب این لایحه، ساختمانهای بزرگ، دارای نمای شیشهای و برخی پروژههای خاص در کمیسیون ماده ۵، ملزم به استفاده از انرژی خورشیدی خواهند شد.
پیشتر، شرکت توانیر نیز با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان، توافق کرده بود که ساختمانهایی با بیش از چهار طبقه یا زیربنای بالای هزار مترمربع، تنها در صورت نصب پنل خورشیدی، مجوز ساخت و انشعاب برق دریافت خواهند کرد. این اقدام در راستای توسعه فرهنگ استفاده از انرژیهای پاک و حفاظت از محیطزیست در حال پیگیری است.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/8f71b
نظر شما