ساتبا ، سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق
در سال 1395، در راستای ارتقا بهره وری و استفاده هر چه بیشتر از منابع تجدیدپذیر، دو سازمان "سانا" و "سابا" با یکدیگر ادغام شدند و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق " ساتبا " تشکیل شد.
به گزارش چشم انداز انرژی ، در سال 1395، در راستای ارتقا بهره وری و استفاده هر چه بیشتر از منابع تجدیدپذیر، دو سازمان "سانا" (سازمان انرژیهای نو ایران) و "سابا" (سازمان بهرهوری انرژی ایران) با یکدیگر ادغام شدند و سازمان ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق) بر اساس ماده 8 قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی تشکیل شد. این ادغام با هدف تمرکز بر اهداف مشترک و افزایش کارایی صورت گرفت.
از تاریخ تاسیس ساتبا، وظایف و مسؤولیتهای حاکمیتی «سازمان انرژیهای نو ایران (سانا)» و «سازمان بهرهوری انرژی ایران (سابا)» به همراه بودجه، اعتبارات، اموال، داراییها، بدهیها، تعهدات و امکانات و نیروی انسانی به سازمان ساتبا انتقال یافت.
در ماده ۱ قانون تشکیل ساتبا آمده است که این سازمان به منظور ارتقای بهرهوری انرژی و استفاده هرچه بیشتر از منابع تجدیدپذیر و پاک از طریق فراهم نمودن زیرساختهای لازم در کشور و افزایش بهرهوری عرضه انرژی و کاهش تلفات انتقال، توزیع و مصرف انرژی در کشور و استفاده از روش های تولید برق تجدیدپذیر و پاک، تشکیل میشود.و در ماده ۲ به کارگیری بخش خصوصی و حمایت از مشارکت آن، تدوین سیاست های تشویقی در جهت حمایت از شرکت های دانش بنیان، عملیاتی نمودن استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در سطح صنعتی و انجام وظایف دولت برای تحقق اهداف سازمان، بعنوان موضوع فعالیت سازمان مورد تاکید قرار گرفته است.
همچنین ساتبا در چشم انداز خود به ارتقای سهم انرژیهای تجدیدپذیر به حداقل 15 درصد از ظرفیت منصوبه برق کشور و سازمان مرجع و محوری در حوزه بهرهوری و کاهش هدررفت انرژی الکتریکی در زنجیره تولید تا مصرف معادل 25 هزار مگاوات در افق 1410 اشاره کرده است.
ساتبا ارتقای میزان تولید و بکارگیری انرژیهای تجدیدپذیر و پاک در حوزه انرژی برق و ارتقای بهرهوری انرژی الکتریکی در سطح کشور از طریق سیاستگذاری، تنظیمگری،تسهیل و مدیریت اجرای طرحهای مرتبط را ماموریت خود می داند .
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/591dc
نظرات