در پروژهای مشترک میان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه آلبورگ دانمارک، سیستم نوینی برای ذخیرهسازی انرژی در مناطق با مصرف نزدیک به صفر توسعه یافت. این طرح با محوریت استفاده از هیدروژن سبز، دو شاخص جدید فنی-اقتصادی را برای طراحی و سرمایهگذاری در زیرساختهای انرژی پاک معرفی کرده است.
نتایج جستجو تگ برای: هیدروژن سبز
همزمان با نخستین سفر رئیسجمهور جدید اندونزی به عربستان سعودی، شرکتهای Pertamina و ACWA Power تفاهمنامهای برای توسعه پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر و هیدروژن سبز به ارزش ۱۰ میلیارد دلار امضا کردند. این توافق بخشی از تلاشهای مشترک دو کشور برای تقویت امنیت انرژی و گذار به اقتصاد کمکربن است.
آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر (IRENA) چشماندازی جامع از بازار جهانی هیدروژن سبز تا سال ۲۰۵۰ ارائه کرده است. این گزارش به سرمایهگذاری ۲.۵ تریلیون دلاری مورد نیاز برای توسعه زیرساختها و تولید هیدروژن سبز اشاره میکند که نقش کلیدی در گذار انرژی پایدار ایفا خواهد کرد.
در گزارشی تازه از خبرگزاری رویترز، جزئیات یکی از جسورانهترین پروژههای تاریخ هوانوردی منتشر شده است؛ پروژهای که قرار است استانداردهای پرواز را برای همیشه دگرگون کند. دو پیشگام فناوری پاک، «برتراند پیکار» و «رافائل دینلی»، قصد دارند در سال ۲۰۲۸ با هواپیمایی مبتنی بر سوخت هیدروژن سبز، بهمدت ۹ روز بدون توقف و بدون انتشار حتی یک گرم گاز گلخانهای، به دور دنیا پرواز کنند. این مأموریت بلندپروازانه که «Climate Impulse» نام دارد، گامی نمادین اما عمیق برای نشان دادن امکانپذیری آیندهای بدون کربن در صنعت هوانوردی است.در حالیکه هوانوردی جهانی یکی از آلایندهترین صنایع جهان است و کمتر از ۱۰٪ جمعیت جهان از پرواز استفاده میکنند، انتظار میرود تا سال ۲۰۵۰ میزان تقاضا دو برابر شود. در چنین شرایطی، گزارش رویترز با مرور فناوریهای نوین، چالشهای سیاسی، اقتصادی و زیستمحیطی، و نوآوریهای شرکتهایی چون ایرباس، رولزرویس و ZeroAvia، تصویری جامع از وضعیت کنونی و آینده احتمالی هوانوردی پاک ترسیم میکند. این گزارش نشان میدهد اگرچه مسیر دشوار است، اما با اراده، همکاری و سرمایهگذاری در سوختهای نوین و پیشرانههای هیدروژنی، تغییر بزرگ در راه است.
دولت بریتانیا از اختصاص ۵۰۰ میلیون پوند برای توسعه زیرساختهای حملونقل و ذخیرهسازی هیدروژن خبر داد. این سرمایهگذاری بخشی از برنامه جامع « تغییر برای آینده » است و هدف آن، اتصال تولیدکنندگان هیدروژن به مصرفکنندگان صنعتی و نیروگاهی است که گامی مهم در مسیر کربنزدایی، امنیت انرژی و اشتغالزایی در مناطق صنعتی بریتانیا محسوب میشود.
در نشست همکاری انرژی و آب اتحادیه اروپا و عمان که در تاریخ ۲۰ و ۲۱ مه ۲۰۲۵ در مسقط برگزار شد، مسئولان اروپایی و عمانی بر افزایش جذابیت کشور عمان برای سرمایهگذاران اروپایی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و هیدروژن سبز تأکید کردند. در این نشست ظرفیتهای استراتژیک عمان در توسعه زیرساختهای سازگار با اهداف زیستمحیطی اتحادیه اروپا و تقویت همکاریهای مشترک در زمینه انرژی پاک مورد بررسی قرار گرفت.