در جریان سفر رئیس‌جمهور اندونزی به عربستان سعودی انجام شد

توافق ۱۰ میلیارد دلاری اندونزی و عربستان برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و هیدروژن سبز

توافق ۱۰ میلیارد دلاری اندونزی و عربستان برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و هیدروژن سبز

همزمان با نخستین سفر رئیس‌جمهور جدید اندونزی به عربستان سعودی، شرکت‌های Pertamina و ACWA Power تفاهم‌نامه‌ای برای توسعه پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر و هیدروژن سبز به ارزش ۱۰ میلیارد دلار امضا کردند. این توافق بخشی از تلاش‌های مشترک دو کشور برای تقویت امنیت انرژی و گذار به اقتصاد کم‌کربن است.

به گزارش چشم‌انداز انرژی به نقل از عرب نیوز، در جریان سفر رسمی رئیس‌جمهور اندونزی، پرا بوفو سوبیانتو، به عربستان سعودی، دو کشور توافقنامه‌هایی به ارزش مجموع ۲۷ میلیارد دلار در حوزه‌های مختلف امضا کردند که بخش قابل‌توجهی از آن به همکاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص دارد. در همین راستا، شرکت دولتی انرژی اندونزی (Pertamina) و شرکت ACWA Power عربستان تفاهم‌نامه‌ای برای توسعه پروژه‌های انرژی پاک و هیدروژن سبز به ارزش ۱۰ میلیارد دلار امضا کردند.

این توافق که در حاشیه دیدار سوبیانتو با ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان، در شهر جده صورت گرفت، شامل توسعه فناوری‌های مربوط به پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر با ظرفیت تا ۵۰۰ مگاوات و اجرای پروژه‌های هیدروژن سبز می‌شود. به گفته سایمون آلویسیوس مانتیری، مدیرعامل Pertamina، این همکاری بخشی از راهبرد دوگانه شرکت در تضمین امنیت انرژی و تسریع در گذار انرژی است. او تأکید کرد: «هدف ما از این همکاری، خلق ارزش ملموس برای دو ملت و رهبری تحول منطقه به سوی اقتصادی کم‌کربن است

ACWA Power همچنین توافقی جداگانه با صندوق ثروت ملی تازه‌تأسیس اندونزی موسوم به Danantara Indonesia برای بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های انرژی تجدیدپذیر، نیروگاه‌های سیکل ترکیبی گازی، هیدروژن سبز و نمک‌زدایی از آب امضا کرده است.

رعد السعدی، معاون رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل اجرایی ACWA Power، با اشاره به این توافق‌ها اظهار داشت: «این مشارکت‌ها گامی استراتژیک برای حمایت از اهداف بلندمدت اندونزی در تأمین امنیت انرژی و آب و دستیابی به آینده‌ای پایدارتر و سبزتر است

ACWA Power پیش از این نیز در اندونزی فعالیت داشته و از جمله پروژه‌های برجسته آن، توسعه نیروگاه خورشیدی شناور ساگولینگ با ظرفیت ۹۲ مگاوات در استان جاوه غربی است. این شرکت همچنین در سال گذشته با شرکت برق دولتی اندونزی (PLN) و شرکت شیمیایی Pupuk Indonesia برای توسعه یک پروژه تولید هیدروژن سبز همکاری کرده که قرار است سالانه ۱۵۰ هزار تن آمونیاک سبز تولید کند. بهره‌برداری تجاری از این پروژه برای سال ۲۰۲۶ برنامه‌ریزی شده است.

این مجموعه توافق‌ها و همکاری‌ها، نشانه‌ای از تقویت پیوندهای راهبردی میان جاکارتا و ریاض در حوزه انرژی پاک و گذار اقلیمی است؛ پیوندی که نه‌تنها به توسعه زیرساخت‌های پایدار کمک می‌کند، بلکه جایگاه اندونزی را به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی در بازار رو‌به‌رشد انرژی‌های تجدیدپذیر جنوب شرق آسیا تثبیت خواهد کرد.

لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/9b14b

نظر شما

Captcha  
به روزرسانی کد