آرامکو، غول صنعت انرژی و پتروشیمی جهان، موفق به راهاندازی نخستین سیستم ذخیره انرژی تجدیدپذیر با استفاده از باتری جریان آهن/وانادیوم در مقیاس مگاوات برای تأمین برق عملیات تولید گاز شد. این سیستم که در منطقه وعد الشمال عربستان سعودی نصب شده، به عنوان اولین نمونه جهانی، منبع پشتیبان انرژی خورشیدی برای چندین چاه گاز عمل میکند و قابلیت پاسخگویی به تقاضای متغیر برق را با هزینه و کارایی بهینه فراهم میآورد. فناوری نوآورانه باتری جریان با ذخیره انرژی در الکترولیتهای مایع، علاوه بر کاهش خطرات آتشسوزی، امکان شارژ و دشارژ مکرر را با حداقل کاهش ظرفیت دارد و در شرایط دمایی سخت عربستان عملکرد مطلوبی دارد. آرامکو با این دستاورد، گامی مهم در مسیر توسعه فناوریهای تجدیدپذیر و کاهش انتشار گازهای گلخانهای برداشته است و افق جدیدی برای استفاده از انرژی پاک در صنایع نفت و گاز باز کرده است.
نتایج جستجو تگ برای: عربستان سعودی
چشمانداز انرژی/ وبسایت اکونیوز در گزارشی به بررسی پروژه عظیم هیدروژن سبز نئوم در عربستان سعودی پرداخته است؛ طرحی که با هدف تولید سالانه ۱٫۲ میلیون تن هیدروژن سبز، عنوان بزرگترین تأسیسات تولید هیدروژن بدون کربن در جهان را به خود اختصاص داده است. این پروژه بخشی از برنامه کلان «چشمانداز ۲۰۳۰» عربستان است که بر کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر تمرکز دارد. در این طرح، با استفاده از انرژی خورشیدی و بادی، فرایند الکترولیز برای جداسازی آب و تولید هیدروژن و اکسیژن بدون انتشار کربن به کار گرفته میشود. نئوم علاوهبر اهداف زیستمحیطی، فرصتهای گستردهای برای اشتغال، توسعه فناوری، آموزش و تحقیق فراهم میآورد. گزارش اکونیوز همچنین به تأثیر بالقوه این پروژه در تغییر معادلات انرژی جهانی و الگوبرداری کشورهای دیگر از آن برای عبور از سوختهای فسیلی پرداخته است.
ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) تا پایان ۲۰۲۴ به ۳۰.۳ گیگاوات رسید که نسبت به سال ۲۰۲۰، با رشد ۱۱۹ درصدی مواجه شده است.امارات متحده عربی ۵ گیگاوات از این مقدار را تأمین میکند و شامل پارک خورشیدی محمد بن راشد آل مکتوم با ظرفیت 1.5 گیگاوات و پروژه 2 گیگاواتی الظفره در ابوظبی—یکی از بزرگترین تأسیسات خورشیدی تکسایت در جهان—میشود. عربستان سعودی نیز در حال توسعه پروژههای خورشیدی در مقیاس بزرگ است که از جمله میتوان به پروژه ۲۰۳۰ مگاواتی الشعیبه ۲ اشاره کرد. عمان نیز قصد دارد پروژههای ۵۰۰ مگاواتی مناح ۱ و ۲ را در سال ۲۰۲۵ به بهرهبرداری برساند.
با اعلام شرکتBYD، این شرکت با امضای قراردادی با شرکت برق عربستان سعودی بزرگترین پروژه ذخیرهسازی باتری 12.5 گیگاوات ساعتی جهان را در مقیاس شبکه در کشور عربستان اجرا خواهد کرد.