انرژیهای تجدیدپذیر؛ محور تحول در بهرهوری انرژی ترکیه تا سال ۲۰۵۳

گزارش "چشمانداز بهرهوری انرژی ترکیه ۲۰۲۵" نشان میدهد که انرژیهای تجدیدپذیر نقش اصلی در تأمین انرژی کشور تا ۲۰۵۳ خواهند داشت. با سرمایهگذاری در این حوزه، ترکیه میتواند به ۹۰ درصد بومیسازی و ۲.۱ تریلیون دلار سود اقتصادی دست یابد.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از خبرگزاری آناتولی، بر اساس گزارش "چشمانداز بهرهوری انرژی ترکیه ۲۰۲۵"، آینده انرژی این کشور به طور قابل توجهی بر پایه انرژیهای تجدیدپذیر خواهد بود. طبق سناریوی "رشد کارآمد"، سهم انرژیهای تجدیدپذیر در تأمین انرژی ترکیه تا سال ۲۰۵۳ به شدت افزایش خواهد یافت. این سناریو پیشبینی میکند که منابع تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، بادی، زمینگرمایی و سوختهای زیستی نقش اصلی را در تأمین انرژی کشور ایفا خواهند کرد.
در این سناریو، ترکیه میتواند با سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش تلفات در تولید برق، سهم برق از مصرف نهایی انرژی را تا ۴۸ درصد افزایش دهد، در حالی که این سهم در سناریوی پایه تنها به ۳۶ درصد خواهد رسید. این تحولات به معنای کاهش چشمگیر وابستگی به منابع فسیلی است که در سناریوی رشد کارآمد به ۳۳ درصد کاهش مییابد.
این مسیر به سوی انرژیهای تجدیدپذیر نه تنها به ترکیه کمک خواهد کرد تا به هدف بومیسازی انرژی تا ۹۰ درصد تا سال ۲۰۵۳ دست یابد، بلکه همچنین میتواند موجب دستیابی به ۲.۱ تریلیون دلار سود اقتصادی شود. این گزارش تأکید میکند که برای تحقق این اهداف، نیاز به سرمایهگذاریهای بزرگ در بخش انرژیهای تجدیدپذیر و فناوریهای نوین وجود دارد و همکاری بین بخشهای دولتی، خصوصی و دانشگاهی نقش کلیدی خواهد داشت.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/eed99
نظر شما