خودکفایی فناورانه ایران در حوزه توربینهای بادی با مشارکت مپنا و پژوهشگاه نیرو
توربین بادی ملی ۲ مگاواتی ایران تا پایان تابستان به بهرهبرداری میرسد

پروژه ملی طراحی و ساخت توربین بادی با ظرفیت ۲ مگاوات که با مشارکت پژوهشگاه نیرو و شرکت مپنا در حال اجراست، وارد مراحل پایانی نصب شده و تا پایان تابستان به بهرهبرداری میرسد. این پروژه گامی مهم در تحقق خودکفایی فناورانه و کاهش ناترازی برق کشور محسوب میشود.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از پژوهشگاه نیرو، پروژه طراحی و ساخت توربین بادی ملی دو مگاواتی که با مشارکت این پژوهشگاه و گروه مپنا در حال اجراست، وارد فاز نصب روتور شده و بر اساس برنامهریزیها تا پایان تابستان به بهرهبرداری خواهد رسید. عباس بحری، رئیس گروه انرژیهای تجدیدپذیر پژوهشگاه نیرو، با اعلام این خبر گفت: «روتور این توربین روز جمعه ۲۹ تیر ماه در محل نصب پروژه برپا شده است.» به گفته وی، پس از انجام مراحل بالانس و تستهای لازم، نخستین توربین بادی ملی کشور با ظرفیت ۲ مگاوات به شبکه برق متصل خواهد شد. این پروژه در چارچوب طرح کلان ملی توسعه فناوری توربینهای بادی بزرگ مقیاس از سوی پژوهشگاه نیرو و با همکاری شرکت مهندسی و ساخت ژنراتور مپنا (پارس) طراحی و اجرا شده است.
بحری با اشاره به ویژگیهای این پروژه گفت: «این توربین حاصل توسعه دانش فنی بومی با تکیه بر توان متخصصان داخلی است و اجرای آن با هدف خودکفایی فناورانه در زمینه تجهیزات نیروگاههای بادی دنبال شده است.» وی افزود: «طراحی سیستم کنترل و نظارت، شبیهسازیهای مکانیکی و دینامیکی، طراحی و ساخت ملخها و نیز ساخت سازه نصب توربین، همگی توسط تیمهای ایرانی انجام شدهاند.» این مقام مسئول ابراز امیدواری کرد که با اتمام این پروژه، ایران به جمع کشورهای دارای فناوری ساخت توربینهای بادی بزرگ مقیاس بپیوندد و گامی مهم در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور برداشته شود.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/dbf47
نظر شما