سهم یک درصدی تجدیدپذیرها در تأمین برق ایران در برابر میانگین ۳۰ درصدی جهان
سایهنشینی انرژیهای تجدیدپذیر در ایران

رمضانعلی سنگدوینی، نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از عقبماندگی ایران در بهرهگیری از منابع تجدیدپذیر، گفت سهم انرژیهای پاک در تأمین برق کشور تنها یک درصد است؛ رقمی که در مقایسه با میانگین ۳۰ درصدی جهان، نشاندهنده فاصله جدی ایران با مسیر جهانی توسعه برق سبز است.
به گزارش چشمانداز انرژی، رمضانعلی سنگدوینی، نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرگزاری آنا، با اشاره به وضعیت نگرانکننده ناترازی انرژی در کشور، تأکید کرد که ایران در بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر بهشدت عقبمانده است. به گفته او، سهم برق تولیدی از منابع تجدیدپذیر در ایران تنها یک درصد است، در حالی که میانگین جهانی این رقم حدود ۳۰ درصد و در برخی کشورهای اروپایی حتی در حال عبور از مرز ۵۰ درصد است.
سنگدوینی با اشاره به ظرفیتهای طبیعی ایران در حوزه انرژیهای پاک گفت: «ما بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در سال داریم، اما از ظرفیت انرژی خورشیدی به درستی استفاده نکردهایم.» او همچنین افزود که انرژیهای تجدیدپذیر به لحاظ علمی و زیستمحیطی میتوانند نقش مهمی در حل بحران ناترازی انرژی کشور ایفا کنند.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس، اختصاص یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر را اقدامی مؤثر دانست و گفت: «اگر زیرساختها فراهم شود و دولت و بخش خصوصی در کنار هم قرار بگیرند، این سرمایهگذاری میتواند تحولی در این حوزه ایجاد کند.»
به گفته سنگدوینی، دولت تاکنون چند پروژه در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر را آغاز کرده و به برخی دستگاههای اجرایی نیز توصیه شده است که پنلهای خورشیدی را در ساختمانهای خود نصب کنند تا در مواقع اضطراری، بتوانند برق مورد نیاز خود را تأمین کنند.
او به تجربه موفق کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز اشاره کرد و گفت: «چند سال پیش، این نهاد برای مددجویان خود پنلهای خورشیدی نصب کرد و آن خانوادهها هم برق تولیدی خود را به شبکه فروختند و درآمدی معادل ۳ تا ۴ میلیون تومان در ماه داشتند. این طرح میتواند بهصورت گستردهتر اجرا شود.»
در ادامه این گفتوگو، سنگدوینی ضرورت توسعه انرژی بادی و حتی بهرهبرداری از زبالهها برای تولید انرژی تجدیدپذیر را نیز مطرح کرد. او هشدار داد که ادامه اتکای صرف به سوختهای فسیلی مانند مازوت و گازوئیل، علاوه بر افزایش آلایندگی، مانع پایداری زیستمحیطی و توسعه پایدار کشور خواهد شد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس همچنین نقدی جدی به ساختار فعلی تولید برق از نیروگاههای فسیلی وارد کرد و گفت: «در برخی نیروگاهها حتی فرآیند سیکل ترکیبی انجام نمیشود، در نتیجه بخشی از انرژی بهصورت حرارت هدر میرود، در حالیکه اگر بهجای توسعه نیروگاههای آلاینده، به توسعه تجدیدپذیرها میپرداختیم، هم راندمان بالا میرفت و هم ناترازی کمتر میشد.»
در پایان، سنگدوینی با اشاره به طرحهای وزارت نیرو گفت که در حال حاضر «بین ۱۵ تا ۱۶ مگاپروژه در حوزه انرژی در دست اجراست که بخشهایی از آن به تجدیدپذیرها اختصاص دارد.» او خواستار راهاندازی «معاونت بهینهسازی مصرف انرژی» در دولت شد تا این حوزه با برنامهریزی هدفمندتری دنبال شود و ناترازی انرژی، با اتکا به انرژیهای پاک، در بلندمدت کنترل شود.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/d0f62
نظر شما