مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران اعلام کرد:
پروژه خورشیدی تهران با نصب باتری صنعتی؛ نخستین نمونه ذخیرهساز انرژی در پایتخت

نیروگاه خورشیدی ۳.۶ مگاواتی برق منطقهای تهران در سعادتآباد با سرعتی بیسابقه در حال ساخت است و به زودی وارد مدار بهرهبرداری میشود. این پروژه نخستین نمونه نصب سیستم ذخیرهساز انرژی صنعتی خورشیدی در پایتخت خواهد بود و گامی مهم در بهرهوری انرژی به شمار میرود.
به گزارش چشمانداز انرژی، فرهاد شبیهی، مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اعلام کرد که این نیروگاه بخشی از طرح ملی احداث هزار نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی است که با مدیریت متمرکز و رویکرد جهادی در سراسر کشور اجرا میشود. وی افزود: «نیروگاه ۳.۶ مگاواتی برق منطقهای تهران یکی از کمنظیرترین تجارب اجرایی در کشور است که تنها یک روز پس از مراسم کلنگزنی در ۱۷ بهمن سال گذشته، بلافاصله وارد عملیات اجرایی شد.»
شبیهی با اشاره به روند اجرایی این پروژه اظهار داشت که تا پایان اسفند ۱۴۰۳ زمین پروژه به پیمانکار تحویل داده شده، تستهای خاک و طراحی مسیر کابلها نهایی شده است. همچنین، در ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ نخستین محموله پنلهای خورشیدی به سایت وارد شده و مراحل نصب آغاز گردیده است. به گفته وی، این نیروگاه با استفاده از پنلهای نسل جدید N-type دوطرفه (bifacial dual-glass) با ظرفیت ۵۹۵ وات برای هر ماژول، ساخته شده و این پنلها کاملاً ساخت داخل هستند که نشاندهنده پیشرفت در بومیسازی فناوریهای نوین خورشیدی است.عملیات اجرایی این پروژه به شکل شبانهروزی و بدون وقفه ادامه دارد و بیش از ۶ ردیف پنل نصب شدهاند. تمام عملیات حفاری، پایهگذاری و بتنریزی سایت به پایان رسیده است و نصب تجهیزات با کمترین اختلال در محوطه اداری مجموعه سعادتآباد انجام میشود تا بالاترین راندمان کاری حاصل شود.
یکی از بخشهای نوآورانه این پروژه، نصب نخستین سیستم ذخیرهساز انرژی خورشیدی صنعتی در تهران است. مدیرعامل برق منطقهای تهران گفت که در حال مذاکره با یک شرکت تخصصی برای تأمین این سیستم ذخیرهساز هستند و در صورت نهایی شدن قرارداد، این نیروگاه به نخستین نمونه مجهز به باتری صنعتی خورشیدی در پایتخت تبدیل خواهد شد. این اقدام، گامی بزرگ در جهت افزایش بهرهوری و پایداری شبکه برق محسوب میشود.شبیهی در ادامه با اشاره به چالشهای پیشآمده در روند اجرایی گفت: «متأسفانه در میانه راه، کشور شاهد حمله نظامی رژیم صهیونیستی بود که باعث وقفه چند روزه در نصب پنلها شد، اما با تلاش تیم اجرایی، بخش عمده پنلها نصب شده و به زودی عملیات تست تجهیزات آغاز میشود.»
این نیروگاه بخشی از طرح ملی ۳۰۰۰ مگاواتی نیروگاههای توزیعی است که شامل هزار نیروگاه سهمگاواتی در سراسر کشور میشود. این پروژهها به صورت بسته کامل از سوی سازمان توسعه برق به پیمانکاران واگذار شدهاند و نمونه تهران در دل شبکه توزیع و با اتصال سریع و کمهزینه به شبکه، الگوی ایدهآل یک نیروگاه توزیعی به شمار میرود.مدیرعامل برق منطقهای تهران تأکید کرد: «هدف اصلی ما صرفاً تولید برق نیست، بلکه جبران سریع ناترازی شبکه و کاهش فشار بر شبکه سراسری برق است که در بازه زمانی کمتر از شش ماه بهوضوح در حال تحقق است.»
این پروژه با بهرهگیری از فناوریهای نوین، مدیریت متمرکز و تلاش شبانهروزی، نمونهای موفق در اجرای طرحهای ملی انرژیهای تجدیدپذیر محسوب میشود و چشماندازی روشن برای توسعه پایدار و افزایش بهرهوری شبکه برق پایتخت ایجاد کرده است.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/96622
نظر شما