بهشت تولید برق بادی جهان در همین نزدیکی هاست/نیروگاه 50 مگاواتی میل نادر زابل در مدار قرار گرفت
بر اساس اطلس باد کشور، یکی از بادخیزترین مناطق دنیا در مرز ایران و افغانستان واقع شده و میل نادر در همین منطقه قرار گرفته است
به گزارش چشم انداز انرژی به نقل از روابط عمومی ساتبا، نیروگاه 50 مگاواتی میل نادر که در فاصله ۸۰ کیلومتری زابل در شمال سیستان و بلوچستان قرار گرفته، ظرفیت تولید برق بادی ایران را به بیش از 366 مگاوات رسانده است و حال مورد افتتاح رسمی محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری به صورت ویدئوکنفرانسی و با حضور علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو مسئولان استان سیستان و بلوچستان قرار گرفته است.
بر اساس اطلس باد کشور، یکی از بادخیزترین مناطق دنیا در مرز ایران و افغانستان واقع شده و میل نادر در همین منطقه قرار گرفته است؛ ناحیه ای گسترده که تحت تاثیر باد هرات بر اثر پدیدهای جوی به نام مونسون از شبهقارۀ هند رشد کرده، بادهای 120 روزه سیستان را در تابستان پدید آورده و این منطقه را به یکی از بهترین مکانهای دنیا برای تولید برق بادی تبدیل کرده است.
ساخت نیروگاه بادی میل نادر به مساحت تقریبی 1000 هکتار در شمال غرب زابل به ظرفیت ۵۰ مگاوات شامل ۲۰ واحد توربین بادی 2.5 مگاواتی با تکنولوژی روز توربین های بادی جهانی و قابل کارکرد در شرایط گرد و غبار و دمای بالا، در سال 1399، آغاز و در 22 بهمن سال 1401 به شبکه سراسری متصل شد. عملیات احداث پست (20/132/400) کیلوولت منطقه میل نادر به ظرفیت 400 مگاولت آمپر و به عنوان پست مرکزی انتقال انرژی تولیدی کلیه نیروگاه های بادی منطقه میل نادر با کارفرمایی شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان و تامین اعتبار ساتبا در مراحل پایانی قرار دارد؛ شایان ذکر است خط انتقال 400 کیلوولت فی مابین پست (20/132/400) کیلوولت منطقه میل نادر و پست بالادست شبکه به طول 27 کیلومتر نیز با کارفرمایی شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان و تامین اعتبار ساتبا به اتمام رسیده است.
نیروگاه بادی میل نادر با سرمایه گذاری 56.5 میلیون یورو در بخش نیروگاهی توسط مپنا اجرا شده و برای 163 نفر در زمان احداث و 15 نفر در زمان بهرهبرداری اشتغال زایی مستقیم ایجاد کرده است.
دکتر محمود کمانی، معاون وزیر نیرو با بیان اینکه با برنامه ریزی وزارت نیرو در دولت سیزدهم، احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا پایان برنامه هفتم توسعه هدف گذاری شده است، در گفت و گو با خبرنگار ساتبا خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین منابع انرژی تجدیدپذیر که نقش ویژهای در توسعه 30 هزار مگاواتی ظرفیت تجدیدپذیر کشور دارد، تولید برق از انرژی باد است که سهم 3000 مگاواتی از برنامه توسعه را به خود اختصاص داده است.
وی، سهم دولت سیزدهم در کل ظرفیت منصوبه تجدیدپذیر را معادل 343 مگاوات اعلام و اظهار کرد: این امر نشان دهنده رشد حدود 40 درصدی توسعه تجدیدپذیرها در عمر دولت سیزدهم است. در حال حاضر ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر احداث شده در کشور بالغ بر 1195 مگاوات بوده که سهم نیروگاه های بادی از این ظرفیت در سراسر کشور معادل 366.31 مگاوات است؛ با برنامه ریزی های صورت گرفته ظرفیت نیروگاه های بادی ایران در دو سال پیش رو 5/5 برابر افزایش می یابد.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/8b07e
نظرات