آغاز به کار هفدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و تاجیکستان در شیراز

شهر شیراز از امروز میزبان هفدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و تاجیکستان خواهد بود که با حضور وزرای نیروی ایران و وانرژی و ذخایر آبی تاجیکستان به مدت سه روز در این شهر برگزار خواهد شد. پیشبینی میشود با توجه به اولویتهای دو کشور در زمینه بهرهوری منابع آبی و توسعه انرژیهای پاک، این اجلاس بتواند آغازگر فصل جدیدی در اجرای پروژههای مشترک در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، از جمله برقآبی، خورشیدی و مدیریت هوشمند منابع انرژی باشد.
به گزارش چشمانداز انرژی، هفدهمین کمیسیون مشترک همکاری های ایران و تاجیکستان در شیراز با حضور دلیرجمعه وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان و استاندار فارس در شهر شیراز آغاز به کار کرد. این کمیسیون مشترک که به مدت سه روز به میزبانی وزارت نیرو و برای نخستین بار در شهری به جز پایتخت های دو کشور برگزار میشود، بستر توسعه همکاریهای فنی، مهندسی، تجاری و بهویژه انرژیهای نو میان دو کشور را فراهم خواهد ساخت و آیین اختتامیه آن نیز روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت با امضای سند همکاری مشترک و توافق بر سر پروژههای مشترک برگزار خواهد شد.
در آیین افتتاح این کمیسیون مشترک وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان، ایران را یک شریک استراتژیک برای تاجیکستان در منطقه خاورمیانه عنوان کرد و با اشاره به افزایش 50درصدی حجم معاملات تجاری میان دو کشور گفت: « استفاده از امکانات فراوان تاجیکستان برای گسترش همکاریها در ساحتهای گوناگونی مانند انرژی،صنعت، معدن، ساختمان، فناوری، پزشکی و... به نفع هر دو کشور است، همچنین برگزاری همایشهای سرمایهگذاری و اقتصادی و کمیتههای مشترک سرمایهگذاری میان دو کشور نیز مهم است.»
وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان با تاکید بر تمایل این کشور نسبت به همکاری مشترک در زمینه نیروگاههای برق و آب با ایران گفت: «در این زمینه موافقتهایی انجام شده است و در حاشیه این اجلاس نیز تفاهمنامه همکاریهای آب و خاک میان دو کشور برای جلب سرمایه مستقیم و همکاریهای متقابل به امضا خواهد رسید.»
در بخش دیگری از این آیین حسینعلی امیری استاندار فارس در سخنانی ضمن اشاره به زمینههای مشترک فرهنگی و قومیتی میان مردم ایران و تاجیکستان گفت:«با عنایت به اهتمام مسئولان دو کشور ایران و تاجیکستان، این اجلاسیه قطعا نقش مهمی در توسعه و تقویت مناسبات و همکاریهای دوجانبه ایفا خواهد کرد.» استاندار فارس همچنین در سخنان خود با بیان این که دو شهر شیراز و دوشنبه خواهرخوانده هستند، پیشنهادهایی در زمینه گسترش روابط فرهنگی و اجتماعی این دو شهر ارایه کرد.
لازم به ذکر است که در جریان این اجلاس، حدود ۲۰ دستگاه اجرایی از ایران و ۱۵ نهاد از طرف تاجیکی، در قالب کارگروههای کارشناسی به بررسی راههای توسعه همکاری در حوزههایی چون صنعت آب و برق، انرژیهای تجدیدپذیر، گردشگری، سلامت و پتروشیمی خواهند پرداخت.
برگزاری نشستهای B2B میان ۳۰ تاجر ایرانی و ۲۵ تاجر تاجیکی و نیز جلسات تخصصی در زمینه صادرات تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی، از جمله برنامههای جنبی این کمیسیون خواهد بود.
با توجه به اولویتهای دو کشور در زمینه بهرهوری منابع آبی و توسعه انرژیهای پاک، این اجلاس میتواند آغازگر فصل جدیدی در اجرای پروژههای مشترک در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، از جمله برقآبی، خورشیدی و مدیریت هوشمند منابع انرژی باشد.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/7e859
نظر شما