معاون سرمایه‌گذاری ساتبا اعلام کرد:

نیروگاه خورشیدی، سودآورتر از سپرده بانکی

نیروگاه خورشیدی، سودآورتر از سپرده بانکی

با تصویب نرخ‌های جدید خرید تضمینی برق تجدیدپذیر در سال ۱۴۰۴، احداث سامانه‌های خورشیدی خانگی و نیروگاه‌های کوچک مقیاس به یکی از سودآورترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری تبدیل شده است. به گفته معاون سرمایه‌گذاری ساتبا، نرخ بازدهی این طرح‌ها به بیش از ۳۰ درصد می‌رسد؛ رقمی که آن را از سپرده‌گذاری بانکی جذاب‌تر و اقتصادی‌تر می‌سازد.

به گزارش چشم‌انداز انرژی، رسانه ساتبا با افزایش قابل توجه نرخ‌های خرید تضمینی برق نیروگاه های تجدیدپذیر در سال ۱۴۰۴ به پای گفت و گو با جعفر محمدنژاد سیگارودی، معاون سرمایه‌گذاری ساتبا نشسته است تا بررسی کند چگونه سرمایه‌گذاری عموم مردم و به ویژه خانواده‌های تحت پوشش نهادهای حمایتی در احداث سامانه‌های خورشیدی، موجب افزایش مشارکت خانوارها در احداث سامانه‌های خورشیدی، رشد ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر، کاهش وابستگی به منابع انرژی فسیلی، ایجاد درآمد پایدار برای اقشار مختلف به‌ویژه خانواده‌های تحت پوشش نهادهای حمایتی، همچنین تسهیل فرآیندهای ثبت‌نام و تضمین خرید برق با نرخ‌های جذاب و هموارتر شدن مسیر خودکفایی انرژی در سطح استانی و ملی می شود؟
به گفته معاون سرمایه‌گذاری ساتبا، سرمایه‌گذاری در احداث سامانه‌های خورشیدی، به ویژه برای خانواده‌های تحت پوشش نهادهای حمایتی، سودی فراتر از سپرده‌های بانکی به همراه خواهد داشت و مسیر مشارکت گسترده مردم در تولید برق پایدار هموار شده است.
-آیا امروز سرمایه‌گذاری در سامانه‌های خورشیدی، سودآورتر از خواباندن پول در بانک‌ها شده است؟
با تعرفه‌های جدید خرید تضمینی برق، احداث نیروگاه‌های خورشیدی چه با تسهیلات بانکی و چه با سرمایه شخصی، از منظر اقتصادی بسیار جذاب‌تر از سپرده‌گذاری در بانک‌هاست و نرخ بازدهی حداقل ۳۰ درصدی را برای سرمایه‌گذاران به همراه دارد؛ به‌ویژه خانواده‌های تحت پوشش نهادهای حمایتی پس از هفت سال پرداخت اقساط، می‌توانند درآمد خالص پایداری داشته باشند، ضمن اینکه در تولید پایدار برق کشور مشارکت داشته باشند.
-احداث یک سامانه خورشیدی خانگی چه مقدار فضا و سرمایه نیاز دارد و چه میزان درآمدزایی ایجاد می کند؟
برای نصب یک مولد ۵ کیلوواتی که متشکل از ۸ پنل خورشیدی است، به فضایی بین ۶۰ تا ۸۰ مترمربع نیاز است و سالانه حدود ۴۰ میلیون تومان درآمد برای شهروندان به همراه دارد.
-تا امروز استقبال مردم از طرح خرید تضمینی 20 ساله برق تجدیدپذیر توسط وزارت نیرو چگونه بوده است؟
خوشبختانه در پی استقبال بسیار خوب صورت گرفته، بیش از ۱۴۷ مگاوات در قالب ۳۹ هزار سامانه خورشیدی انشعابی به بهره‌برداری رسیده است و با توجه به تسهیل تامین یکپارجه تجهیزات توسط ساتبا روند توسعه با پیشرفت مناسبی ادامه خواهد داشت. همچنین تاکنون بیش از ۱9 هزار سامانه ۵ کیلوواتی خورشیدی حمایتی به بهره برداری رسیده و با توجه به اجرای نیروگاههای حمایتی بصورت تجمیعی توسط نهادهای حمایتی، روند توسعه با پیشرفت مناسبی ادامه دار خواهد داشت.
-اگر کسی امروز بخواهد نیروگاه خورشیدی خانگی راه‌اندازی کند، چه مراحلی پیش روی اوست؟
عموم مردم می توانند برای مشارکت در توسعه انرژی های پاک و تولید برق با استفاده از نصب نیروگاه های تجدیدپذیر مقیاس کوچک (انشعابی و حمایتی) بر روی پشت بام و حیاط منازل و فروش تضمینی آن با تعرفه های تعیین شده به صورت اقتصادی، به وزارت نیرو، به درگاه ملی مجوزها و سامانه مهرسان تحت نظارت شرکت های توزیع نیروی برق در سراسر کشور به عنوان درگاه های رسمی تعیین و تایید شده از سوی مراجع قانونی و دولت، مراجعه و نسبت به ثبت نام در درگاه های رسمی اقدام کنند.
فرایند احداث نیروگاه‌های خورشیدی حمایتی و انشعابی تا سقف ۲۰۰ کیلووات نیز به این صورت است که یک ثبت درخواست متقاضیان احداث نیروگاه‌های خورشیدی از طریق سامانه‌های ملی خرید تضمینی از نیروگاه خورشیدی (سامانه مهرسان) ۲ -همکاری شرکت‌های توزیع نیروی برق استان‌ها با متقاضیان( دفتر بازار برق یا دفتر انرژی های تجدیدپذیر) انجام شود، ۳- بارگذاری مدارک و مستندات در سامانه مهرسان توسط متقاضیان صورت گیرد۴- عقد قرارداد خرید تضمینی برق ۲۰ ساله با متقاضیان بر طبق ماده ۶۱ اصلاح الگوی مصرف انجام شود ۵- انتخاب و عقد قرارداد با پیمانکار مورد تایید ساتبا توسط متقاضیان ۶- احداث نیروگاه خورشیدی توسط پیمانکار7- تست اولیه نیروگاه توسط ناظر شرکت توزیع نیروی برق در استان‌ها و در نهایت 8- اتصال به شبکه نیروگاه توسط ناظر شرکت توزیع نیروی برق و ۹ - صدور پروانه بهره‌برداری نیروگاه انجام می شود.
-آیا خانواده‌های تحت پوشش نهادهای حمایتی شرایط خاصی برای ثبت نام دارند؟
این خانواده‌ها نیازی به طی مراحل فردی ندارند؛ نهادهای حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد به نیابت از آنان ثبت نام و پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهند؛ این روند کمک می‌کند تا خانوارهای کم‌درآمد سریع‌تر وارد چرخه تولید برق تجدیدپذیر شوند. به عبارتی دیگر، خانواده های مددجوی تحت پوشش نهادهای حمایتی همچون بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی نیز می توانند فرایندی مشابه ثبت نام در ساخت نیروگاه های انشعابی را طی کنند؛ ضمن اینکه خانواده های متقاضی باید حتما مورد تایید نهادهای حمایتی باشند و اینگونه خانواده ها نیازی به ثبت نام از طریق شرکت های مختلف ندارند و نهادهای حمایتی به نیابت از این خانواده ها فرایند ثبت نام را از طریق سامانه مهرسان و کسب مجوزهای لازم از طریق شرکت های توزیع برق و ساتبا انجام می دهند.
-نرخ‌های جدید خرید تضمینی برق چقدر افزایش یافته و چه تغییری در سیاست‌های حمایتی ایجاد شده است؟
نرخ پایه برای نیروگاه‌های خورشیدی زیر ۲۰۰ کیلووات به ۳۸,۲۰۰ ریال، نیروگاه‌های بین ۲۰۰ کیلووات تا یک مگاوات به ۳۱,۵۰۰ ریال و برای نیروگاه‌های یک تا ۱۰ مگاوات به ۲۸,۰۰۰ ریال رسیده است؛ همچنین نرخ خرید تضمینی برای نیروگاه‌های حمایتی مددجویان ۴۵,۸۴۰ ریال تعیین شده که رشد قابل توجهی نسبت به سال‌های گذشته داشته است.
-افزایش نرخ‌ها چه تاثیری بر رغبت خانوارها در سرمایه گذاری نیروگاه های تجدیدپذیر خواهد داشت؟
این افزایش‌ها به معنای زایش اقتصادی جدید در حوزه تجدیدپذیرهاست؛ نرخ‌ها نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد چشمگیری داشته؛ به عنوان نمونه برای ظرفیت‌های کوچک نیروگاهی ۵۳ درصد افزایش داشته‌ایم؛ این اتفاق باعث می‌شود جذابیت سرمایه‌گذاری در این حوزه به شدت بیشتر شود. در واقع ظرفیت قابل توجهی از واحد‌های انشعابی در واحد‌های مسکونی کشور نصب شده است؛ با این حال، برای گسترش بیشتر این ظرفیت به حدی که کشور به آن نیاز دارد، ضرورت استفاده از تسهیلات خرد ریالی احساس می‌شود تا مردم بتوانند به راحتی تأمین مالی لازم را انجام دهند.
-تأمین مالی این پروژه‌ها برای خانوارها چگونه تسهیل شده است؟
ما در حال مذاکره با بانک‌ها، به‌ویژه بانک‌های قرض‌الحسنه، برای تأمین تسهیلات خرد ریالی هستیم تا مردم بدون دغدغه بتوانند سامانه‌های خورشیدی کوچک خود را نصب کنند؛ هدف این است که انرژی پاک در مقیاس خانگی به یک جریان اقتصادی مستمر و فراگیر تبدیل شود؛در حال حاضر، مذاکره و تعامل با بانک‌ها، به ویژه بانک‌های قرض الحسنه، در حال انجام است تا با استفاده از منابع خود مردم، تسهیلات لازم را هر چه بیشتر تأمین کنیم؛ هدف اصلی این است که مردم بتوانند با سهولت بیشتری واحد‌های پشت بامی را در منازل یا سایر اماکن خود در مقیاس‌های انشعابی نصب کنند.
به گزارش روابط عمومی ساتبا، افزایش نرخ‌های خرید تضمینی برق، تسهیل فرایند احداث سامانه‌های خانگی و حمایتی و طراحی مدل‌های تأمین مالی خرد، نویددهنده یک جهش بزرگ در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور است؛ مسیری که به گفته معاون سرمایه‌گذاری ساتبا، هم به سود مردم است و هم به سود آینده انرژی ایران.

لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/6da4f

نظر شما

Captcha  
به روزرسانی کد