نیروگاههای بیوگاز و خورشیدی تصفیهخانههای تهران ۷.۵ گیگاوات ساعت برق تولید کردند

نیروگاههای بیوگاز و خورشیدی تصفیهخانههای فاضلاب تهران در سال ۱۴۰۳، مجموعاً ۷.۵ گیگاوات ساعت برق از انرژیهای تجدیدپذیر تولید کردند.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از شرکت فاضلاب تهران، نیروگاههای بیوگاز و خورشیدی این شرکت توانستهاند در سال ۱۴۰۳، به صورت تجمعی ۷.۵ گیگاوات ساعت برق از انرژیهای پاک تولید کنند.
نخستین نیروگاه بیوگاز شرکت فاضلاب تهران که برق آن از گازهای ناشی از فرآیند تصفیه فاضلاب شهری تأمین میشود، در سال ۱۳۸۹ با ظرفیت اسمی ۴.۸ مگاوات در واحدهای ۱ تا ۴ تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران راهاندازی شد. در ادامه، دومین نیروگاه بیوگاز با ظرفیت اسمی ۲.۴ مگاوات در فروردین ۱۴۰۲ در واحدهای ۵ و ۶ تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران به بهرهبرداری رسید. این دو نیروگاه بیوگاز که ظرفیت جمعی ۷.۲ مگاوات را دارند، سالانه ۲۰ گیگاوات ساعت برق تولید میکنند که معادل تأمین برق ۷ هزار اشتراک خانگی است.
محمد صفرپور، مدیر سیستمهای کنترل و انرژی شرکت فاضلاب تهران، درباره نیروگاههای خورشیدی گفت: «در تصفیهخانههای فاضلاب تهران، نیروگاههای خورشیدی نیز در حال فعالیت هستند که ظرفیت نامی آنها به تفکیک شامل ۵۳۲ کیلووات در تصفیهخانه جنوب تهران، ۸۰ کیلووات در تصفیهخانه اکباتان، ۴۰ کیلووات در تصفیهخانه شهرک غرب و ۵۲ کیلووات در تصفیهخانه محلاتی است.»صفرپور همچنین از راهاندازی نیروگاه بیوگاز سوم در تصفیهخانه فاضلاب غرب تهران (فیروزبهرام) خبر داد که ظرفیت تولید بیش از ۸ گیگاوات ساعت برق در سال را دارد.
این پروژهها، بهویژه نیروگاههای بیوگاز، که از گازهای ناشی از تصفیه فاضلاب برای تولید برق استفاده میکنند، بهعنوان بخشی از انرژیهای تجدیدپذیر محسوب میشوند و کمک به کاهش انتشار گازهای گلخانهای دارند.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/59a7e
نظر شما