گزارش حرّیت از وضعیت انرژی بادی ترکیه

پیش‌بینی افزایش ظرفیت انرژی بادی ترکیه به ۳۵۰۰ مگاوات تا سال ۲۰۲۹

پیش‌بینی افزایش ظرفیت انرژی بادی ترکیه به ۳۵۰۰ مگاوات تا سال ۲۰۲۹

در حالی‌که سرمایه‌گذاری‌های بادی در ترکیه در سال ۲۰۲۴ شتاب گرفته و به ۱۳۰۰ مگاوات و ۱.۳ میلیارد دلار رسیده است، انجمن انرژی بادی ترکیه پیش‌بینی می‌کند این روند با رشد سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ مگاوات ادامه یابد و ظرفیت نصب‌شده تا سال‌های ۲۰۲۸ تا ۲۰۲۹ به حدود ۳۵۰۰ مگاوات برسد. مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی و توسعه پروژه‌های ذخیره‌سازی از عوامل کلیدی این رشد عنوان شده‌اند.

به گزارش چشم‌انداز انرژی، وبسایت حرّیت ترکیه در گزارشی به بررسی جایگاه انرژی بادی در سبد انرژی های تجدیدپذیر ترکیه پرداخته است. بنابراین گزارش به گفته ابراهیم اردن، رئیس انجمن انرژی بادی ترکیه (TÜREB)، سرمایه‌گذاری در انرژی بادی در سال جاری با شتاب بیشتری نسبت به سال گذشته در حال افزایش است و پیش‌بینی می‌شود از مرز ۱.۵ میلیارد دلار عبور کند.

اردن اعلام کرد که ظرفیت نصب‌شده انرژی بادی در سال ۲۰۲۴ به ۱۳۰۰ مگاوات رسید و ارزش این سرمایه‌گذاری‌ها حدود ۱.۳ میلیارد دلار برآورد شده است. وی افزود: انرژی بادی در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۱.۳ درصد از کل تولید برق ترکیه را به خود اختصاص داد و سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در مجموع به ۴۲ درصد افزایش یافته است.

او همچنین با اشاره به روند دریافت مجوز برای پروژه‌های ترکیبی شامل ذخیره‌سازهای انرژی گفت: «پروژه‌های قدیمی YEKA (مناطق منبع انرژی تجدیدپذیر) نیز با سرعت بیشتری وارد فاز اجرایی می‌شوند و با اجرای این پروژه‌ها، میزان سرمایه‌گذاری‌ها در سال جاری احتمالاً از ۱۵۰۰ مگاوات فراتر خواهد رفت و ارزش آن نیز از ۱.۵ میلیارد دلار عبور می‌کند.»

اردن از ورود سرمایه‌گذاری‌های گسترده در حوزه سیستم‌های ذخیره‌سازی برق در کنار نیروگاه‌های بادی در سال‌های آینده خبر داد و اظهار داشت: «با تکمیل فرآیندهای صدور مجوز برای پروژه‌های ذخیره‌سازی و عبور آن‌ها از مرحله پیش‌مجوز به مرحله نهایی، انتظار داریم این سرمایه‌گذاری‌ها محقق شوند.»

بر اساس پیش‌بینی‌های اردن، طی سال‌های آینده، سرمایه‌گذاری در انرژی بادی با رشد سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ مگاوات ادامه خواهد یافت و تا سال‌های ۲۰۲۸ یا ۲۰۲۹ ظرفیت نصب‌شده به حدود ۳۵۰۰ مگاوات خواهد رسید.

وی همچنین به علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران خارجی، به‌ویژه از کشورهای خاورمیانه و چین، به پروژه‌های انرژی بادی و ذخیره‌سازی در مزایده‌های YEKA اشاره کرد و گفت: «این سرمایه‌گذاران مشارکت فعالی در این مزایده‌ها داشته‌اند.»

اردن اعلام کرد که مزایده‌های جدید YEKA امسال در ماه ژوئن، زودتر از زمان‌های معمول برگزار خواهد شد و به سرمایه‌گذاران فرصت بیشتری برای آمادگی داده می‌شود؛ اقدامی که می‌تواند مشارکت خارجی‌ها را در این دور افزایش دهد.

او افزود: «سرمایه‌گذاران خارجی در تلاش‌اند بازار محلی پروژه‌های ذخیره‌سازی را بهتر درک کنند، اما تورم و دشواری در دسترسی به منابع مالی، روند سرمایه‌گذاری را کند کرده است.»

به گفته اردن، در صورتی که برنامه اقتصادی دولت موفقیت‌آمیز باشد، انتظار می‌رود علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران خارجی در سال‌های آینده افزایش یابد.

ارنچ قیسه، معاون روابط با سرمایه‌گذاران در TÜREB نیز با اشاره به نقش حیاتی ذخیره‌سازی در پایداری شبکه برق ترکیه گفت: «با ورود سیستم‌های ذخیره‌سازی با ظرفیت حداقل ۵ تا ۱۰ گیگاوات طی دو تا سه سال آینده، شبکه برق ترکیه به شکل قابل توجهی از نظر پایداری و انعطاف‌پذیری تقویت خواهد شد.»

لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/03325

نظر شما

Captcha  
به روزرسانی کد