افزایش ۳۰ درصدی تولید برق تجدیدپذیر در بهار ۱۴۰۴
سهم ۵۶ درصدی خورشیدیها از سبد انرژی تجدیدپذیر کشور

در سهماهه نخست سال ۱۴۰۴، نیروگاههای تجدیدپذیر کشور موفق به تولید ۸۳۶ گیگاوات ساعت برق شدند؛ رقمی که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد ۳۰ درصدی را نشان میدهد. نیروگاههای خورشیدی با سهم ۵۶ درصدی و جهش ۷۷ درصدی در تولید، در صدر منابع انرژی پاک قرار گرفتند و نقشی تعیینکننده در این رشد ایفا کردند.
به گزارش چشمانداز انرژی، بر پایه دادههای مرکز پایش منابع انرژی تجدیدپذیر و تولیدپراکنده، مجموع انرژی تولیدی نیروگاههای تجدیدپذیر کشور در سهماهه نخست سال ۱۴۰۴ به ۸۳۶ گیگاوات ساعت رسید. این میزان تولید، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۱۴۰۳) نشاندهنده رشد ۳۰ درصدی است؛ روندی که از افزایش ظرفیت بهرهبرداری و بهبود عملکرد فناوریهای تجدیدپذیر در کشور حکایت دارد.
در میان انواع فناوریها، نیروگاههای خورشیدی با تولید ۴۷۰ گیگاوات ساعت بیشترین سهم را به خود اختصاص دادهاند و با ثبت رشد ۷۷ درصدی نسبت به بهار سال گذشته، به عنوان بازیگر اصلی توسعه انرژی پاک کشور شناخته میشوند. پس از آن، نیروگاههای بادی با تولید ۲۷۵ گیگاوات ساعت، و برقآبیهای کوچک با ۷۶ گیگاوات ساعت در جایگاه دوم و سوم قرار دارند. همچنین توربینهای انبساطی و زیستتوده به ترتیب ۱۱ و ۳ گیگاوات ساعت برق تولید کردهاند.
تحلیل ماهانه دادهها نشان میدهد که روند تولید انرژی تجدیدپذیر طی سه ماه فروردین تا خرداد ۱۴۰۴ صعودی بوده است. تولید ۳۳۰ گیگاوات ساعت در خردادماه بیانگر افزایش ۸۴ گیگاوات ساعت نسبت به خرداد ۱۴۰۳ است که بالاترین رشد ماهانه در این دوره به شمار میرود.
در سطح منطقهای نیز برخی شرکتهای برق منطقهای عملکردی فراتر از میانگین داشتهاند. برق منطقهای اصفهان با رشد ۲۶۰ درصدی در صدر قرار گرفته و پس از آن، شرکتهای برق منطقهای هرمزگان (۱۲۰٪)، باختر (۹۲٪)، کرمان (۷۰٪) و یزد (۵۹٪) بیشترین رشد تولید را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ثبت کردهاند.
این روند رو به رشد بیانگر اثربخشی سیاستهای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و تمرکز بر منابع خورشیدی در مناطق مرکزی و جنوبی کشور است. استمرار این مسیر میتواند علاوه بر کاهش اتکا به سوختهای فسیلی، در مدیریت پیک مصرف و تابآوری شبکه برق نیز نقشآفرین باشد.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/00bbf
نظر شما