نتایج جستجو تگ برای: نیروگاه برق‌ آبی

تولید نیروگاه‌های برق‌آبی ایران به زیر ۵ درصد سبد انرژی کشور رسید

در پی کاهش بارندگی و کاهش سطح آب سدها، سهم نیروگاه‌های برق‌آبی از تولید برق کشور به‌طور محسوسی کاهش یافته است. داده‌های رسمی نشان می‌دهد که این نیروگاه‌ها در سال‌های اخیر با افت ظرفیت تولید مواجه بوده‌اند و ادامه روند خشکسالی می‌تواند چالش‌های بیشتری برای تأمین پایدار برق کشور ایجاد کند.

عبور انرژی‌های تجدیدپذیر از مرز ۴۰ درصدی برق جهانی در سال ۲۰۲۴

طبق گزارش سال ۲۰۲۵ اندیشکده انرژی «امبر»، سهم انرژی‌های پاک از برق جهانی در سال ۲۰۲۴ برای اولین‌بار از ۴۰ درصد فراتر رفت. خورشیدی با رشد ۲۹ درصدی، بزرگ‌ترین موتور رشد تجدیدپذیرها بود. با وجود این، افزایش گرما باعث رشد مصرف برق و بالا رفتن سهم سوخت‌های فسیلی شد.

افزایش ۵۳ درصدی نرخ خرید برق خورشیدی و ۸۵ درصدی بادی

وزیر نیرو با ابلاغ ضوابط و نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر غیردولتی خورشیدی و بادی، نرخ‌های جدید را برای ظرفیت‌های مختلف در سال ۱۴۰۴اعلام کرد. نرخ‌های جدید خرید تضمینی برق به طور قابل توجهی افزایش یافته و از جمله اقدامات جدید می‌توان به خرید تضمینی برق خورشیدی از نیروگاه‌های خورشیدی برای حمایت از اقشار کم‌درآمد اشاره کرد.

سهم انرژی‌های تجدیدپذیر ترکیه در تولید برق به ۶۰ درصد افزایش یافت

بر اساس داده‌های شرکت انتقال برق ترکیه (TEIAS)، ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر ترکیه اکنون ۶۰ درصد از کل تولید برق این کشور را تشکیل می دهد که در مدت مشابه سال گذشته ۵۷ درصد بود. این افزایش مطابق با هدف ترکیه برای استفاده از منابع داخلی جهت مبارزه با تغییرات اقلیمی و کاهش کسری بوده است و این کشور به سرعت بخشیدن به سرمایه گذاری در منابع تجدیدپذیر، عمدتاً انرژی بادی و خورشیدی، برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده انرژی ناشی از رشد جمعیت، گسترش بخش صنعتی و کاهش کسری حساب جاری ناشی از واردات سوخت فسیلی ادامه می دهد. کشور ترکیه در حال حاضر ۳۳۷۶۱ نیروگاه انرژی تجدیدپذیر در اختیار دارد که در هفت منطقه این کشور قرار دارند که رتبه یک این ظرفیت متعلق به نیروگاه‌های برق‌آبی ترکیه است، نیروگاه‌های خورشیدی در رتبه دوم این فهرست قرار دارند و انرژی بادی نیز رتبه سوم انرژی‌های تجدیدپذیر ترکیه را در اختیار دارد