جهش بیسابقه انرژیهای تجدیدپذیر در گزارش جدید اندیشکده بینالمللی امبر
عبور انرژیهای تجدیدپذیر از مرز ۴۰ درصدی برق جهانی در سال ۲۰۲۴

طبق گزارش سال ۲۰۲۵ اندیشکده انرژی «امبر»، سهم انرژیهای پاک از برق جهانی در سال ۲۰۲۴ برای اولینبار از ۴۰ درصد فراتر رفت. خورشیدی با رشد ۲۹ درصدی، بزرگترین موتور رشد تجدیدپذیرها بود. با وجود این، افزایش گرما باعث رشد مصرف برق و بالا رفتن سهم سوختهای فسیلی شد.
به گزارش چشمانداز انرژی، براساس تازهترین گزارش سالانه اندیشکده بینالمللی انرژی «امبر»، برای نخستینبار پس از دهه ۱۹۴۰، سهم انرژیهای پاک از تولید برق جهانی در سال ۲۰۲۴ از مرز ۴۰ درصد عبور کرد که نقطه عطفی در مسیر گذار جهانی به انرژیهای تجدیدپذیر است.
در این گزارش آمده است که انرژیهای تجدیدپذیر با ثبت رکوردی جدید، ۸۵۸ تراواتساعت به ظرفیت تولید برق جهانی در سال ۲۰۲۴ اضافه کردهاند. این رقم نسبت به رکورد پیشین در سال ۲۰۲۲، ۴۹ درصد رشد داشته و بیشترین سهم را انرژی خورشیدی به خود اختصاص داده است.
خورشید درخشانترین منبع برق جهان
بر اساس یافتههای امبر، انرژی خورشیدی برای سومین سال متوالی بیشترین سهم رشد برق پاک را داشته و با افزایشی ۴۷۴ تراواتساعتی، سهم خود را به ۶.۹ درصد از برق جهانی رسانده است. این منبع همچنین برای بیستمین سال پیاپی بیشترین نرخ رشد را در بین منابع تولید برق داشته است.به گفته «فیل مکدونالد»، مدیر اجرایی امبر، انرژی خورشیدی به موتور محرکه اصلی در گذار انرژی جهانی بدل شده است و در کنار ذخیرهسازی باتری، انرژی خورشیدی به نیرویی توقفناپذیر تبدیل میشود.این گزارش تأکید میکند که در سال ۲۰۲۴، تولید برق بادی نیز رشد داشته و به ۸.۱ درصد از کل برق جهان رسیده است. در این میان، نیروگاههای برقآبی با سهم ۱۴ درصدی همچنان بزرگترین منبع تجدیدپذیر باقی ماندهاند.
خورشید و باد در مقابل گرما و زغالسنگ؛ نبرد ناپیدای انرژی در ۲۰۲۴
بنابرگزارش امبر، با وجود رشد سریع منابع پاک، افزایش مصرف برق در پی گرمایش بیسابقه جهانی باعث شد که تولید برق از منابع فسیلی نیز با رشد ۱.۴ درصدی همراه شود؛ موضوعی که در نهایت منجر به رشد ۱.۶ درصدی انتشار گازهای گلخانهای در بخش برق و ثبت یک رکورد تاریخی جدید شد.تحلیل امبر نشان میدهد موجهای گرمایی، بهویژه در آسیا، عامل اصلی این افزایش بودهاند و تقریباً ۲۰ درصد از افزایش تقاضای جهانی برق در سال گذشته ناشی از افزایش استفاده از سیستمهای سرمایشی بوده است.امبر در این گزارش تأکید دارد که انتظار نمیرود این روند در سال ۲۰۲۵ تکرار شود و بهرغم چالشهای اقلیمی، روند پیشروی انرژیهای تجدیدپذیر همچنان پرشتاب خواهد بود.
به گزارش چشمانداز انرژی، اندیشکده انرژی امبر Ember) ) یک نهاد مستقل تحقیقاتی مستقر در لندن است که بر تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به برق، انرژیهای تجدیدپذیر، و سیاستگذاری اقلیمی تمرکز دارد. این مؤسسه با بهرهگیری از دادههای بینالمللی، به دولتها، نهادهای بینالمللی و رسانهها کمک میکند تا مسیرهای کاهشی انتشار گازهای گلخانهای را بهتر ترسیم و ارزیابی کنند. گزارشهای سالانه «بررسی جهانی برق» این مرکز از معتبرترین منابع جهانی در حوزه تحولات بازار برق و انرژی پاک بهشمار میروند.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/50f40
نظر شما