در نشستی با حضور مدیران کل سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق ایران (ساتبا)، مسئولان برق منطقهای فارس، سرمایهگذاران نیروگاههای خورشیدی و نمایندگان دستگاههای اجرایی استان، فرصتها و چالشهای سرمایهگذاری در حوزه انرژی خورشیدی استان فارس به بحث و بررسی گذاشته شد. در این جلسه، تجارب موفق اجرای ۹۱ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان و برنامههای توسعه ظرفیت نیروگاهی برای پاسخ به تقاضای روزافزون برق مطرح شد.
نتایج جستجو تگ برای: معاون سرمایهگذاری ساتبا
معاون سرمایهگذاری ساتبا با بیان اینکه برق خورشیدی امروز مقرونبهصرفهتر از برق تولیدی با سوختهای فسیلی است، گفت: سرمایهگذاری در حوزه تجدیدپذیرها از سال گذشته با جهشی قابل توجه همراه بوده و دولت برنامه ویژهای برای توسعه این بخش دارد.
با تصمیم دولت برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، همه ادارات دولتی موظف شدهاند بخشی از برق مصرفی خود را از طریق نیروگاههای خورشیدی تأمین کنند. اما اجرای این طرح هزینهبر است؛ بهطوریکه هزینه نصب هر کیلووات پنل خورشیدی بین ۲۷ تا ۳۰ میلیون تومان برآورد میشود.
معاون سرمایهگذاری ساتبا با پیشنهاد نصب نیروگاههای خورشیدی ۵ کیلوواتی در دستگاههای دولتی، بر اهمیت تأمین برق پایدار و کاهش فشار به شبکه سراسری در زمان اوج مصرف تأکید کرد. این اقدام میتواند با استفاده از منابع تجدیدپذیر، ظرفیت قابل توجهی به شبکه برق کشور افزوده و به بهبود مدیریت مصرف انرژی در دستگاههای اجرایی کمک نماید.
معاون سرمایهگذاری سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) در تازهترین اظهارات خود، بر ضرورت ساخت نیروگاههای خورشیدی در مناطق روستایی و محروم کشور به عنوان پیشنیاز توسعه تولید برق تأکید کرد. او این پروژهها را نه تنها راهحلی برای تأمین پایدار انرژی در این مناطق، بلکه فرصتی برای توانمندسازی روستاییان و مقابله با ناترازی انرژی کشور دانست.
با تصویب نرخهای جدید خرید تضمینی برق تجدیدپذیر در سال ۱۴۰۴، احداث سامانههای خورشیدی خانگی و نیروگاههای کوچک مقیاس به یکی از سودآورترین فرصتهای سرمایهگذاری تبدیل شده است. به گفته معاون سرمایهگذاری ساتبا، نرخ بازدهی این طرحها به بیش از ۳۰ درصد میرسد؛ رقمی که آن را از سپردهگذاری بانکی جذابتر و اقتصادیتر میسازد.