در نخستین ماه از سال ۱۴۰۴، مجموع معاملات برق سبز در بورس انرژی ایران با رشد چشمگیر در حجم، ارزش و ظرفیت نسبت به اسفند گذشته همراه بود و حجم معاملات برق سبز در بورس با رسیدن به ۵۳ میلیون کیلوواتساعت، رشدی ۲۳ درصدی نسبت به اسفندماه را ثبت کرد. همچنین ارزش معاملات با افزایش ۲۵ درصدی به ۱۸۶ میلیارد تومان و میانگین ظرفیت ساعتی معاملات با رشد ۲۰ درصدی به ۷۱ هزار و ۷۲۹ کیلووات رسید.
نتایج جستجو تگ برای: تابلوی برق سبز بورس انرژی
مدیرعامل شرکت توانیر از افزایش اختیارات استانها برای کاهش بار سرمایشی و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر خبر داد. طبق اعلام وی، در راستای گسترش منابع انرژی پاک، ۹۲ نیروگاه مقیاس کوچک با ظرفیت ۹۳۵ مگاوات در تابلوی آزاد برق ثبت شدهاند که برق این نیروگاهها بدون محدودیت عرضه میشود.
مجموع معاملات برق سبز در بورس انرژی ایران در سال ۱۴۰۳ به رقم ۶۶۷ میلیون کیلووات ساعت رسید که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۲ رشدی نزدیک به ۱۴۸ درصد داشته است. همچنین این معاملات با ارزشی بالغ بر ۲ هزار و ۶۲۸ میلیارد تومان و متوسط قیمت ۳۹ هزار و ۳۸۱ ریال بر کیلووات ساعت ثبت شد که در مقایسه با آمار سال ۱۴۰۲ با رشد چشمگیر بیش از ۳۱۸ درصدی همراه بوده است.
مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی توانیر از شناسایی ۱۱۲۳ ساختگاه برای احداث ۳۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی خبر داد. این زمینها برای سرمایهگذاران واگذار میشوند و امکان فروش برق از طریق بورس انرژی، جذابیت اقتصادی بالایی برای این پروژهها ایجاد کرده است.
معاملات برق سبز در بورس انرژی ایران طی ۱۱ ماه نخست سال ۱۴۰۳ به ۶۲۴ میلیون کیلووات ساعت رسید که نشاندهنده رشد بیش از ۱۳۰ درصدی نسبت به کل سال ۱۴۰۲ (۲۶۹ میلیون کیلووات ساعت) است. این افزایش چشمگیر نشاندهنده توجه فزاینده به انرژیهای تجدیدپذیر در کشور است. ارزش کل معاملات نیز به ۲۴۷۸ میلیارد تومان رسیده که نسبت به ۶۲۸ میلیارد تومان سال گذشته، بیش از ۲۹۴ درصد رشد داشته است. در بهمن ۱۴۰۳، حدود ۶۰ میلیون کیلووات ساعت انرژی معامله شده که نشان از تداوم روند صعودی دارد. متوسط قیمت برق سبز در این ماه ۳۶۹۳۲ ریال بر کیلووات ساعت بوده که در مقایسه با میانگین سالانه ۱۴۰۳ (۳۹۶۸۹ ریال) کاهش یافته است. این روند افزایشی معاملات، همراه با رشد ظرفیت خرید توسط مشترکان مختلف، نشاندهنده نقش پررنگتر انرژیهای تجدیدپذیر در بازار برق کشور است.
در راستای تشویق صنایع به استفاده از فنآوریهای نوین و ارتقای بهرهوری انرژی و اجرای ماده (16) قانون جهش تولید دانشبنیان، عرضه برق تولیدی از بازیافت حرارت در صنایع در تابلوی برق سبز بورس انرژی امکان پذیر شده است.