معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس انرژی با اشاره به نقش مهم تابلوی برق تجدیدپذیر در اتصال مستقیم تولیدکنندگان و صنایع بزرگ، گفت: «عرضه برق سبز در بورس، علاوه بر شفافسازی بازار انرژی، به صنایع کمک میکند الزامات قانونی را رعایت کرده و از محدودیتهای مصرف و جریمهها معاف شوند.»
نتایج جستجو تگ برای: تابلوی برق سبز بورس انرژی
با رسیدن تابستان و افزایش نیاز به برق، نهادهای دولتی و بخش خصوصی با همکاری گسترده، پروژهای ملی را برای تولید ۵۰۰۰ مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر کلید زدهاند. این طرح از دل مصوبهای در شورای عالی انرژی بیرون آمده و قرار است در بازهای فشرده، ظرفیت نیروگاهی کشور را از طریق انرژیهای پاک افزایش دهد. آنطور که مسئولان اعلام کردهاند، ۱۸۰۰ مگاوات از این برنامه سهم دولت است و باقی آن با سرمایهگذاری بخش خصوصی تأمین میشود. همزمان، قراردادهایی برای ساخت نیروگاههای خورشیدی در نقاط مختلف کشور امضا شده و هزاران هکتار زمین برای اجرای این پروژهها تخصیص یافته است. سازمان انرژیهای تجدیدپذیر ایران (ساتبا) نقش محوری در پیگیری و هماهنگی این طرح بر عهده دارد و اعلام کرده از هرگونه ظرفیت و مجوز لازم برای سرعت بخشیدن به پروژهها استفاده خواهد شد.
در روز یکشنبه ۱۸ خردادماه، بورس انرژی ایران شاهد بزرگترین معامله تاریخ برق سبز بود؛ جایی که حجم معاملات برق تولیدی نیروگاههای تجدیدپذیر با عبور از مرز ۳۲ میلیون کیلوواتساعت، ارزش ۲۴۰۰ میلیارد ریالی را به ثبت رساند؛ رشدی نزدیک به ۶۰۰ میلیارد ریال نسبت به رکورد سال گذشته.
در نخستین ماه از سال ۱۴۰۴، مجموع معاملات برق سبز در بورس انرژی ایران با رشد چشمگیر در حجم، ارزش و ظرفیت نسبت به اسفند گذشته همراه بود و حجم معاملات برق سبز در بورس با رسیدن به ۵۳ میلیون کیلوواتساعت، رشدی ۲۳ درصدی نسبت به اسفندماه را ثبت کرد. همچنین ارزش معاملات با افزایش ۲۵ درصدی به ۱۸۶ میلیارد تومان و میانگین ظرفیت ساعتی معاملات با رشد ۲۰ درصدی به ۷۱ هزار و ۷۲۹ کیلووات رسید.
مدیرعامل شرکت توانیر از افزایش اختیارات استانها برای کاهش بار سرمایشی و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر خبر داد. طبق اعلام وی، در راستای گسترش منابع انرژی پاک، ۹۲ نیروگاه مقیاس کوچک با ظرفیت ۹۳۵ مگاوات در تابلوی آزاد برق ثبت شدهاند که برق این نیروگاهها بدون محدودیت عرضه میشود.
مجموع معاملات برق سبز در بورس انرژی ایران در سال ۱۴۰۳ به رقم ۶۶۷ میلیون کیلووات ساعت رسید که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۲ رشدی نزدیک به ۱۴۸ درصد داشته است. همچنین این معاملات با ارزشی بالغ بر ۲ هزار و ۶۲۸ میلیارد تومان و متوسط قیمت ۳۹ هزار و ۳۸۱ ریال بر کیلووات ساعت ثبت شد که در مقایسه با آمار سال ۱۴۰۲ با رشد چشمگیر بیش از ۳۱۸ درصدی همراه بوده است.