هدف‌گذاری تازه توانیر در اوج گرمای تابستان

تولید هزار مگاوات برق خورشیدی در هر ماه؛ پاسخ توانیر به ناترازی برق

تولید هزار مگاوات برق خورشیدی در هر ماه؛ پاسخ توانیر به ناترازی برق

با افزایش بی‌سابقه مصرف برق در تابستان و تداوم ناترازی در شبکه، توانیر از هدف‌گذاری برای تولید ماهانه هزار مگاوات برق خورشیدی خبر داد. مدیرکل انرژی این شرکت، اصلاح الگوی مصرف و توسعه سامانه‌های تجدیدپذیر را دو راهکار اساسی برای عبور از بحران برق در ماه‌های گرم سال عنوان کرد.

به گزارش چشم‌انداز انرژی به نقل از توانیر، در پی افزایش چشمگیر مصرف برق همزمان با بالا رفتن دمای هوا در کشور، شرکت توانیر از برنامه‌ریزی برای تولید ماهانه هزار مگاوات برق خورشیدی به‌عنوان راهکاری مؤثر برای کاهش ناترازی در صنعت برق خبر داد. عبدالامیر یاقوتی، مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر، در گفت‌وگویی تلویزیونی با اشاره به رشد فزاینده مصرف برق، یکی از عوامل اصلی ناترازی را طراحی غیربهینه سامانه‌های سرمایشی و الگوهای نادرست مصرف عنوان کرد. وی با تشبیه شبکه برق به خودرویی پرمصرف گفت: «حتی در صورت افزایش ظرفیت تولید، تا زمانی که مصرف بهینه‌سازی نشود، ناترازی باقی خواهد مانداو در ادامه به ارائه راهکارهایی ساده برای کاهش مصرف برق در منازل پرداخت که شامل استفاده ترکیبی از کولر و پنکه، کاهش استفاده از وسایل پخت‌وپز در ساعات گرم روز، جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید به فضای داخلی و بهره‌گیری از شیشه‌های دوجداره و رفلکس برای کاهش تبادل حرارتی بود.

یاقوتی همچنین با اشاره به ظرفیت بالای ایران در بهره‌گیری از تابش خورشید افزود: «بر اساس نقشه‌های جهانی تابش، کشور ما در زمره مناطق با تابش بسیار بالا قرار دارد و این یک مزیت استراتژیک برای توسعه انرژی خورشیدی به‌شمار می‌رود. بر همین اساس، برنامه‌ریزی شده تا در ماه‌های گرم سال، به‌طور متوسط هزار مگاوات ظرفیت جدید خورشیدی وارد مدار شود که در تیرماه به این هدف دست یافتیموی با تأکید بر وجود زیرساخت‌های قانونی و فنی لازم برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، از اصلاح مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان به‌عنوان یکی از این ابزارها یاد کرد. طبق این مقررات، ساختمان‌های بالای چهار طبقه ملزم به تأمین بخشی از انرژی مصرفی خود از منابع تجدیدپذیر خواهند بود.

یاقوتی همچنین از مشوق‌های مالی برای سرمایه‌گذاران در بخش خانگی و خصوصی خبر داد و اعلام کرد که برق تولیدی مازاد توسط سامانه‌های خورشیدی، با تعرفه‌ای نزدیک به ۵۰۰۰ تومان به ازای هر کیلووات‌ساعت از سوی دولت خریداری می‌شود. این انرژی در تابلوی بورس انرژی نیز قابلیت معامله دارد.در پایان، مدیرکل مدیریت انرژی توانیر با تأکید بر اهمیت تغییر رفتار مصرفی، خاطرنشان کرد: «توسعه ظرفیت تولید، بدون اصلاح الگوی مصرف و طراحی‌های بهره‌ور، نمی‌تواند ناترازی را حل کند. آینده پایدار شبکه برق در گرو فرهنگ‌سازی و رویکردهای مبتنی بر کارایی انرژی است

لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/ef52b

نظر شما

Captcha  
به روزرسانی کد