معاون سرمایه‌گذاری ساتبا:

تولید برق تجدیدپذیر از انحصار دولت خارج می‌شود/ شهروندان با نیروگاه خورشیدی خانگی، تولیدکننده برق می‌شوند

تولید برق تجدیدپذیر از انحصار دولت خارج می‌شود/ شهروندان با نیروگاه خورشیدی خانگی، تولیدکننده برق می‌شوند

معاون سرمایه‌گذاری ساتبا با بیان اینکه ساختار انحصاری تولید برق در کشور باید اصلاح شود، گفت: «با اجرای طرح‌های جدید، اختیار تولید برق به مردم واگذار می‌شود و هر شهروند می‌تواند با احداث نیروگاه خورشیدی کوچک، برق پاک تولید کند و آن را به‌صورت تضمینی و ۲۰ساله به وزارت نیرو بفروشد.»

به گزارش چشم‌انداز انرژی به نقل از ساتبا، جعفر محمدنژاد سیگارودی، معاون سرمایه‌گذاری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، از آغاز اجرای طرحی خبر داد که طی آن اختیار تولید برق به شهروندان واگذار می‌شود. به گفته او، این سیاست با هدف عبور از ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی برق کشور و کاهش وابستگی به نیروگاه‌های فسیلی در دستور کار ساتبا قرار گرفته است. سیگارودی که در برنامه تلویزیونی «چرخه» سخن می‌گفت، تأکید کرد: «با توجه به پتانسیل بالای کشور در حوزه انرژی خورشیدی و پراکندگی جغرافیایی مناسب، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی راهکاری مؤثر و پایدار برای تولید برق در محل مصرف است.» او افزود: «بر اساس مدل حمایتی فعلی، وزارت نیرو برق تولیدی نیروگاه‌های کوچک خانگی را با نرخ ۳۸۰۰ تومان برای هر کیلووات ساعت و به مدت ۲۰ سال تضمینی خریداری می‌کند. این در حالی است که قیمت فروش برق به خانوارها در شهرها حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ تومان و در روستاها حتی کمتر از ۵۰ تومان است.»

به گفته این مقام مسئول، هزینه واقعی تولید برق برای دولت بین ۷۰۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان در هر کیلووات ساعت است؛ نرخی که فاصله‌ای چشمگیر با قیمت فروش فعلی دارد و فشار سنگینی بر شبکه و منابع کشور وارد می‌کند. سیگارودی ادامه داد: «با نصب یک نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی، شهروندان می‌توانند ظرف سه سال به بازگشت سرمایه برسند. علاوه بر این، نگهداری آسان و طول عمر بالا، این طرح را به گزینه‌ای اقتصادی و پایدار تبدیل کرده است.»

معاون ساتبا با انتقاد از ساختار فرسوده مصرف انرژی در کشور، تصریح کرد: «استفاده گسترده از برق و گاز یارانه‌ای باعث شده نه تنها در صنایع، بلکه در منازل نیز لوازم برقی کم‌بازده و غیراستاندارد رایج باشد. نتیجه این ساختار معیوب، ناترازی مزمن در تأمین برق است که سالانه حدود پنج درصد افزایش می‌یابد.» او همچنین از هدف‌گذاری برنامه هفتم توسعه برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، عمدتاً خورشیدی، با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی خبر داد و گفت: «اکنون تقریباً در تمام زنجیره تولید پنل خورشیدی به خودکفایی رسیده‌ایم، به‌جز در بخش سلول خورشیدی که همچنان وارداتی است.»

لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/6f2b8

نظر شما

Captcha  
به روزرسانی کد