جهش ۵۷ درصدی ظرفیت انرژی پاک هند در نیمه اول ۲۰۲۵

هند با اضافه کردن ۲۲ گیگاوات انرژی تجدیدپذیر رکورد زد

هند با اضافه کردن ۲۲ گیگاوات انرژی تجدیدپذیر رکورد زد

هند در نیمه اول سال ۲۰۲۵ با افزودن ۲۲ گیگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر، رکورد جدیدی ثبت کرد که رشدی ۵۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. با این حال، کشور همچنان به سوخت‌های فسیلی وابستگی زیادی دارد و چالش‌های انرژی پاک پابرجاست.

به گزارش چشم‌انداز انرژی به نقل از RENEWS،  طبق گزارش شرکت Rystad Energy، هند در شش ماه نخست سال ۲۰۲۵، ظرفیت انرژی تجدیدپذیر خود را با افزودن ۲۲ گیگاوات افزایش داد که نشان‌دهنده جهشی ۵۷ درصدی نسبت به ۱۴.۲ گیگاوات نصب شده در همین بازه زمانی در سال گذشته است. این ظرفیت جدید شامل ۱۸.۴ گیگاوات انرژی خورشیدی، ۳.۵ گیگاوات انرژی بادی و ۲۵۰ مگاوات انرژی زیست‌توده از ضایعات گیاهی و حیوانی است که بیشترین میزان افزوده شده در تاریخ کشور طی هر دوره شش ماهه محسوب می‌شود.

این رشد قابل توجه عمدتاً به دلیل بهره‌برداری سریع توسعه‌دهندگان از معافیت هزینه سیستم انتقال بین‌استانی (ISTS) است که دولت هند از سال جاری آغاز کرده و تا سال ۲۰۲۸ به‌طور کامل اجرایی خواهد شد. هدف هند رسیدن به تأمین ۵۰ درصد ظرفیت برق نصب شده از منابع انرژی پاک است که در حال حاضر با مجموع ۲۳۴ گیگاوات، شامل پروژه‌های بزرگ برق‌آبی، به آن نزدیک شده است.

با این حال، سوخت‌های فسیلی همچنان بخش عمده‌ای از مصرف واقعی برق کشور را تشکیل می‌دهند؛ در نیمه نخست سال جاری حدود ۷۵ درصد برق هند از نیروگاه‌های زغال‌سنگ، نفت و گاز تأمین شده است. در کنار این موضوع، انرژی هسته‌ای نیز در حال گسترش است؛ به‌طوری که راه‌اندازی واحد ۷ پروژه نیروگاه اتمی راجستان با ظرفیت ۷۰۰ مگاوات و تصویب نخستین راکتور کوچک ماژولار در ایالت بیهار، از جمله تحولات مهم این حوزه به شمار می‌روند.

سوشما جاگانات، معاون تحقیقات انرژی‌های تجدیدپذیر در Rystad Energy، با اشاره به این رکورد گفت: «اگرچه ظرفیت انرژی تجدیدپذیر هند رشد چشمگیری داشته، اما کشور همچنان برنامه دارد ۸۰ گیگاوات نیروگاه حرارتی جدید نصب کند و به شدت به زغال‌سنگ متکی است. هند هنوز در حال گذار واقعی انرژی نیست و با تمرکز بر افزایش ظرفیت هر دو منبع سنتی و تجدیدپذیر، به دنبال تضمین امنیت انرژی استوی افزود: «بدون اقدامات فوری در بهبود مقرون به صرفگی و پایداری، به ویژه با ارتقاء شبکه‌های برق و توسعه فناوری‌های ذخیره‌سازی انرژی، زغال‌سنگ همچنان بخش اصلی تامین برق باقی خواهد ماند که می‌تواند دستیابی هند به اهداف خالص صفر کربن را به مخاطره اندازد

همچنین سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی باتری (BESS) در این دوره رشد قابل توجهی داشته‌اند؛ با تخصیص ۵.۴ گیگاوات سامانه‌های خورشیدی همراه با باتری و ۲.۲ گیگاوات سیستم‌های مستقل ذخیره‌سازی باتری به توسعه‌دهندگان که بیشترین میزان ذخیره باتری در تاریخ هند محسوب می‌شود.

لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/4f4b4

نظر شما

Captcha  
به روزرسانی کد