با اعلام ساتبا؛

نرخ برق انرژی‌های تجدیدپذیر برای صنایع غیرهمکار در اردیبهشت به بیش از ۴۱ هزار ریال رسید

نرخ برق انرژی‌های تجدیدپذیر برای صنایع غیرهمکار در اردیبهشت به بیش از ۴۱ هزار ریال رسید

سازمان ساتبا تعرفه برق تجدیدپذیر را برای دوره‌های اسفند ۱۴۰۳، فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۴ اعلام کرد. این تعرفه‌ها در قبوض مصرفی مشترکان صنعتی با مصرف بیش از یک مگاوات و دستگاه‌های اجرایی مشمول قانون خدمات کشوری اعمال می‌شود. این اقدام در راستای اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و عدم تامین درصد مقرر برق مصرفی از طریق منابع تجدیدپذیر است.

به گزارش چشم‌انداز انرژی به نقل از ساتبا، در ادامه اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و آیین‌نامه‌های مرتبط، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) تعرفه برق تجدیدپذیر را برای صنایع و دستگاه‌های اجرایی که الزامات قانونی تأمین برق سبز را رعایت نکرده‌اند، برای دوره‌های اسفند ۱۴۰۳ تا اردیبهشت ۱۴۰۴ اعلام کرد.

بر اساس جدول منتشرشده، تعرفه برق تجدیدپذیر تعیین شده از سوی ساتبا در دوره اسفند ۱۴۰۳ برای مشترکین صنعتی به ازای هر کیلووات ساعت ۳۸۱۸۲ ریال و تعرفه دستگاه های اجرایی به ازای هر کیلووات ساعت ۴۳۰۰۰ ریال اعلام شده است. همچنین تعرفه برق تجدیدپذیر تعیین شده در دوره فروردین ۱۴۰۴ برای مشترکین صنعتی به ازای هر کیلووات ساعت ۳۹۰۳۹ ریال و تعرفه دستگاه های اجرایی به ازای هر کیلووات ساعت ۳۶۹۰۰ ریال اعلام شده است.
این نرخ‌ها به عنوان هزینه جایگزین برای مشترکینی محاسبه می‌شود که به الزام قانونی برای تأمین درصدی از برق مصرفی خود از منابع تجدیدپذیر عمل نکرده‌اند. مطابق قانون، صنایع با مصرف بیش از یک مگاوات باید حداقل ۱ درصد برق سالانه خود را از نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند، که این سهم تا پایان سال پنجم اجرای قانون به ۵ درصد افزایش می‌یابد. همچنین، دستگاه‌های اجرایی مشمول ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری موظف به تأمین سالانه ۵ درصد از برق مصرفی از انرژی‌های تجدیدپذیر هستند تا ظرف چهار سال این سهم به ۲۰ درصد برسد.

افزایش تدریجی تعرفه برق تجدیدپذیر، علاوه بر جنبه تنبیهی، نشان‌دهنده سیاست فزاینده وزارت نیرو برای فشار اقتصادی به مصرف‌کنندگان پرمصرفی است که در توسعه انرژی‌های پاک مشارکت نمی‌کنند. این رویکرد همزمان با توسعه سیاست‌های تشویقی برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور و ارتقای تاب‌آوری شبکه برق دنبال می‌شود.

با توجه به روند افزایشی تعرفه‌ها، انتظار می‌رود صنایع بزرگ و دستگاه‌های اجرایی برای اجتناب از تحمیل هزینه‌های بیشتر، در ماه‌های پیش رو به سمت سرمایه‌گذاری در منابع تجدیدپذیر یا خرید برق سبز از بازار عمده‌فروشی انرژی روی بیاورند.

لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/c757b

نظر شما

Captcha  
به روزرسانی کد