
سخنگوی دولت با اشاره به نابرابری در توزیع یارانههای انرژی و چالشهای ناترازی برق، تأکید کرد که افزایش ظرفیت نیروگاههای خورشیدی با سرعت رشد مصرف همخوانی ندارد. وی گفت تا سه سال آینده ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی به شبکه اضافه میشود، اما این میزان پاسخگوی تقاضای رو به رشد نخواهد بود.
به گزارش چشمانداز انرژی، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در برنامه گفت و گوی ویژه خبری، با تأکید بر ضرورت بازنگری در تخصیص یارانههای انرژی، اظهار داشت که در حال حاضر یارانههای سنگینی در این حوزه پرداخت میشود، اما این کمکها به جای آنکه به اقشار کمدرآمد برسد، اغلب در اختیار افرادی قرار میگیرد که توان مالی بیشتری دارند. وی تصریح کرد که طرحهای مختلفی برای اصلاح این روند بررسی شده است، اما هنوز هیچکدام به جمعبندی نهایی نرسیدهاند.
مهاجرانی در ادامه به چالشهای ناترازی برق اشاره کرد و گفت که وزارت نیرو ۱۴ کلانپروژه را برای کاهش این ناترازی تعریف کرده است، اما همچنان تا دستیابی به تعادل در عرضه و تقاضای برق فاصله زیادی وجود دارد. وی افزود که هرچند قرار است طی سه سال آینده ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی به شبکه اضافه شود، اما با توجه به رشد مصرف، این میزان بهتنهایی قادر به رفع ناترازی نخواهد بود.
به گفته او، در سال گذشته حدود ۹۰۰ هزار انشعاب جدید در حوزه گاز اضافه شده است و با افزایش مستمر انشعابات و مصرف ، حتی پس از بهرهبرداری از نیروگاههای خورشیدی جدید، میزان تولید با تقاضا هماهنگ نخواهد بود. مهاجرانی تأکید کرد که دولت مصمم است این ناترازی را مدیریت کند و به همین دلیل، راهاندازی مزارع انرژی خورشیدی را در اولویت قرار داده است. سرمایهگذاران این پروژهها از بخش خصوصی هستند و شخص رئیسجمهور نیز روند اجرای این طرحها را از نزدیک دنبال میکند.
وی همچنین به استفاده از فضاهای گستردهای مانند مدارس، بیمارستانها، پادگانها، دانشگاهها، خوابگاهها و پارکینگها برای نصب پنلهای خورشیدی اشاره کرد و افزود که علاوه بر این، نصب پنل خورشیدی روی بام منازل نیز در دستور کار قرار گرفته است. مهاجرانی تأکید کرد که این اقدامات در کنار سایر پروژههای مدیریت مصرف، میتوانند بخشی از چالش ناترازی برق را کاهش دهند.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/8f123
نظر شما