سهم تولید برق جهانی از منابع تجدیدپذیر
انرژیهای تجدیدپذیر از مرز ۳۰ درصد تأمین برق جهان عبور کردند
بر اساس آمارهای جدید، انرژیهای تجدیدپذیر برای اولین بار در سال گذشته، به لطف افزایش سریع انرژی باد و خورشیدی، بیش از 30 درصد از برق جهان را تأمین کردند.
انرژیهای تجدیدپذیر از مرز ۳۰درصد تأمین برق جهان عبور کردند
به گزارش چشم انداز انرژی به نقل از گاردین، آمارها حاکی از آن است که حتی با افزایش تقاضا برای برق، بشر ممکن است در آستانه کاهش تولید سوختهای فسیلی باشد.
بر اساس آمارهای جدید، انرژیهای تجدیدپذیر برای اولین بار در سال گذشته، به لطف افزایش سریع انرژی باد و خورشیدی، بیش از 30 درصد از برق جهان را تأمین کردند.
گزارشی در مورد سیستم برق جهانی نشان داده است که حتی با افزایش کلی تقاضا برای برق، جهان ممکن است در آستانه کاهش تولید سوختهای فسیلی باشد.
بر اساس گزارش اندیشکده اقلیمی Ember، برق پاک در 10 سال گذشته به کند شدن رشد سوختهای فسیلی تقریباً به میزان دو سوم کمک کرده است. این گزارش نشان میدهد که سهم انرژیهای تجدیدپذیر از برق مصرفی جهان از 19 درصد در سال 2000 به بیش از 30 درصد در سال گذشته رسیده است.
دیو جونز، مدیر بخش بینشهای جهانی Ember، گفت: «آینده انرژیهای تجدیدپذیر فرا رسیده است. به ویژه انرژی خورشیدی، با سرعتی بیشتر از آنچه تصور میشد در حال پیشرفت است.»
طبق گفته Ember، انرژی خورشیدی تأمینکننده اصلی رشد برق بوده است و در سال 2023 بیش از دو برابر زغال سنگ برق جدید تولید کرده است.
این انرژی برای نوزدهمین سال متوالی سریعترین منبع رشد برق بوده و همچنین پس از پشت سر گذاشتن نیروی باد، برای دومین سال متوالی به بزرگترین منبع برق جدید تبدیل شده است.
اولین بررسی جامع دادههای برق جهانی، 80 کشور را پوشش میدهد که نشاندهنده 92 درصد از تقاضای برق جهان و همچنین دادههای تاریخی 215 کشور است.
بر اساس گفته Ember، انتظار میرود افزایش برق پاک باعث کاهش 2 درصدی تولید جهانی سوختهای فسیلی در سال آینده شود.
جونز گفت: «کاهش انتشار بخش برق اکنون اجتنابناپذیر است. سال 2023 به احتمال زیاد نقطه محوری - اوج انتشار در بخش برق - یک نقطه عطف عمده در تاریخ انرژی بوده است. اما سرعت کاهش انتشار به تداوم انقلاب انرژیهای تجدیدپذیر بستگی دارد.»
اگرچه استفاده از سوختهای فسیلی در سیستم برق جهان ممکن است شروع به کاهش کند، اما همچنان در انرژی جهانی - در سوختهای حملونقل، صنایع سنگین و گرمایش - نقش پررنگی ایفا میکند.
مطالعه جداگانهای که سال گذشته توسط مؤسسه انرژی انجام شد، نشان داد که سوختهای فسیلی از جمله نفت، گاز و زغال سنگ، 82 درصد از انرژی اولیه جهان را تشکیل میدهند.
رهبران جهان با توافقی که در کنفرانس تغییرات اقلیمی COP28 سازمان ملل در دسامبر حاصل شد، هدف دارند تا سال 2030 سهم انرژیهای تجدیدپذیر را به 60 درصد از برق جهانی برسانند.
این امر مستلزم آن است که کشورها ظرفیت فعلی برق تجدیدپذیر خود را در شش سال آینده سه برابر کنند، که تقریباً انتشار بخش برق را نصف خواهد کرد.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/7e1d1
نظرات