نتایج جستجو تگ برای: نیروگاه زیست توده

سهم ۵۶ درصدی خورشیدی‌ها از سبد انرژی تجدیدپذیر کشور

در سه‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴، نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور موفق به تولید ۸۳۶ گیگاوات ساعت برق شدند؛ رقمی که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد ۳۰ درصدی را نشان می‌دهد. نیروگاه‌های خورشیدی با سهم ۵۶ درصدی و جهش ۷۷ درصدی در تولید، در صدر منابع انرژی پاک قرار گرفتند و نقشی تعیین‌کننده در این رشد ایفا کردند.

نقشه تولید انرژی پاک کشور تغییر کرد؛ رشد اصفهان، افت قزوین

در حالی‌که تولید برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور در اردیبهشت ۱۴۰۴ با ثبت رکورد ۲۷۱ گیگاوات‌ساعت، رشدی ۳۱ درصدی نسبت به سال گذشته داشته، تحلیل آماری نشان می‌دهد برخی استان‌ها مانند اصفهان جهشی چشمگیر داشته‌اند، در حالی‌که استان‌هایی همچون قزوین با افت تولید روبه‌رو شده‌اند.

می‌توان ۵۵۰ مگاوات برق از پسماندها تولید کرد

مدیرکل دفتر توسعه نیروگاه‌های زیست‌توده سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) با اشاره به ظرفیت بالقوه کشور در تولید برق از پسماندها، اعلام کرد که با توجه به پتانسیل‌ها و معیارهای اولویت‌بندی محل‌های احداث نیروگاه، امکان تولید ۵۵۰ مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های زیست‌توده وجود دارد.

افزایش ۵۳ درصدی نرخ خرید برق خورشیدی و ۸۵ درصدی بادی

وزیر نیرو با ابلاغ ضوابط و نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر غیردولتی خورشیدی و بادی، نرخ‌های جدید را برای ظرفیت‌های مختلف در سال ۱۴۰۴اعلام کرد. نرخ‌های جدید خرید تضمینی برق به طور قابل توجهی افزایش یافته و از جمله اقدامات جدید می‌توان به خرید تضمینی برق خورشیدی از نیروگاه‌های خورشیدی برای حمایت از اقشار کم‌درآمد اشاره کرد.

سهم انرژی‌های تجدیدپذیر ترکیه در تولید برق به ۶۰ درصد افزایش یافت

بر اساس داده‌های شرکت انتقال برق ترکیه (TEIAS)، ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر ترکیه اکنون ۶۰ درصد از کل تولید برق این کشور را تشکیل می دهد که در مدت مشابه سال گذشته ۵۷ درصد بود. این افزایش مطابق با هدف ترکیه برای استفاده از منابع داخلی جهت مبارزه با تغییرات اقلیمی و کاهش کسری بوده است و این کشور به سرعت بخشیدن به سرمایه گذاری در منابع تجدیدپذیر، عمدتاً انرژی بادی و خورشیدی، برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده انرژی ناشی از رشد جمعیت، گسترش بخش صنعتی و کاهش کسری حساب جاری ناشی از واردات سوخت فسیلی ادامه می دهد. کشور ترکیه در حال حاضر ۳۳۷۶۱ نیروگاه انرژی تجدیدپذیر در اختیار دارد که در هفت منطقه این کشور قرار دارند که رتبه یک این ظرفیت متعلق به نیروگاه‌های برق‌آبی ترکیه است، نیروگاه‌های خورشیدی در رتبه دوم این فهرست قرار دارند و انرژی بادی نیز رتبه سوم انرژی‌های تجدیدپذیر ترکیه را در اختیار دارد

ظرفیت 550 مگاواتی برق از پسماند ها؛ راهکار ساتبا برای مدیریت پسماند شهری و روستایی

مدیرکل دفتر توسعه نیروگاه های زیست توده ساتبا، بکارگیری فرایندهای صحیح امحاء و تبدیل پسماند و تبدیل آن به انرژی برق را در رفع ابرچالش مدیریت پسماند و بهبود شرایط بهداشتی کشور حیاتی دانست