در استان قم، برای حمایت از سرمایهگذاری در انرژی خورشیدی، اراضی ملی با تخفیف ۸۰ درصدی واگذار میشود و روند اداری آن تنها با یک استعلام محیط زیستی انجام میگیرد و تاکنون بیش از ۴۰۰ هکتار زمین تخصیص یافته که این روند با هدف تقویت انرژیهای پاک و پایداری تولید ادامه دارد.
نتایج جستجو تگ برای: قم
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان قم از تخصیص ۷۴۷ هکتار از اراضی ملی و دولتی برای احداث نیروگاههای خورشیدی خبر داد. وی با اشاره به سیاستهای حمایتی دولت، از جمله ۸۰ درصد تخفیف در اجارهبها، اعلام کرد که تاکنون ۶۴ مورد واگذاری انجام شده است. متقاضیان با ارائه پروانه تأسیس از ساتبا و طی مراحل قانونی، امکان دریافت زمین را دارند. این اقدام گامی در راستای تأمین انرژی پایدار و توسعه اقتصادی و زیستمحیطی کشور محسوب میشود.
تفاهمنامهای سهجانبه میان استانداری قم، ارتش جمهوری اسلامی ایران و منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان برای احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی و کارخانه تولید پنل خورشیدی با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات در قم منعقد شد. ارتش جمهوری اسلامی ایران با سرمایهگذاری ۴ هزار میلیارد تومانی، این نیروگاه را در اراضی خود احداث میکند. همچنین، کارخانه تولید پنل خورشیدی با فناوری پیشرفته "تاپ گان" و سرمایهگذاری هزار میلیارد تومانی در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان راهاندازی خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم از تخفیف ۸۰ درصدی اجاره بهای اراضی برای نیروگاههای تجدیدپذیر خبر داد. تسهیل فرآیند واگذاری زمین و حذف برخی موانع اداری از دیگر اقدامات حمایتی است.وی افزود که تاکنون ۶۳ قطعه زمین به مساحت ۶۵۸ هکتار در استان قم برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر واگذار شده است و تعداد ساختگاههای مشخصشده نیز به ۳۹ مورد رسیده است.
با اعلام مجری طرح "احداث نيروگاههای خورشيدی با مشاركت بخش خصوصي" در ساتبا، 11 استان برای اجرای فاز نخست این طرح با ظرفیت بيش از 160 مگاوات آماده میشوند که این نیروگاهها قرار است تا پیش از پیک مصرف برق سال آینده به بهرهبرداری برسند. این استانها یزد، آذربایجان شرقی، مرکزی، کرمان، اصفهان، خراسان رضوی، زنجان، قزوین، همدان، فارس و قم خواهند بود که باید طی ۴ ماه آینده و پیش از پیک مصرف برق سال آینده به بهرهبرداری برسند.وی افزود: پس از امضای موافقتنامه، فرآیند صدور پروانه احداث، واگذاری زمین از سوی شرکتهای توزیع برق، خرید تجهیزات نیروگاهی و آمادهسازی سایتها آغاز خواهد شد؛ قرارداد میان سرمایهگذاران و ساتبا حداکثر ظرف یک ماه منعقد میشود و پروژهها باید طی ۴ ماه به مرحله بهرهبرداری برسند.شیرودی یادآور شد: در راستای سیاستهای کلان دولت چهاردهم برای افزایش ظرفیت تولید برق از منابع خورشیدی، ساتبا اقدام به واگذاری زمینهای مناسب در مجاورت پستهای فوق توزیع و خطوط ۲۰ و ۳۳ کیلوولت کرده است. این برنامه با همکاری شرکتهای توزیع نیروی برق در سراسر کشور اجرا شده و شرایط مطلوبی را برای سرمایهگذاری در نیروگاههای خورشیدی با حداقل ظرفیت ۳ مگاوات و بیشتر فراهم آورده است.لازم به ذکر است پیش از این ساتبا نیز طی فراخوانی از سرمایهگذاران بخش خصوصی برای احداث نیروگاههای خورشیدی (فتوولتائیک) تا قبل از پیک مصرف برق سال ۱۴۰۴ دعوت کرده بود.