ایران با پتانسیلهای فراوان در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، به ویژه در حوزههای خورشیدی و بادی، هنوز در مراحل ابتدایی توسعه زیرساختها قرار دارد. در حالی که ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر ایران تنها ۰.۷ درصد از کل برق کشور را تشکیل میدهد، کشورهای منطقه مانند امارات و عربستان سعودی با ظرفیتهای غیر قابل قیاس در حال پیشرفت هستند. چالشهای اصلی ایران در این حوزه شامل عدم هماهنگی با شبکه توزیع برق، فرسودگی زیرساختها، بروکراسی پیچیده و ناچیز بودن سرمایهگذاریهای خارجی است. این مشکلات باعث شده که بخش عمدهای از ظرفیتهای تولید انرژی تجدیدپذیر در مناطق مستعد احداث نیروگاه های خورشیدی و بادی کشور بهطور کامل بهرهبرداری نشود. در مقایسه با کشورهای پیشرو منطقه که به سرعت در حال توسعه زیرساختهای ذخیرهسازی و انتقال برق تجدیدپذیر هستند، ایران نیاز به بازنگری در سیاستها، جذب سرمایهگذاری و اصلاح شبکه توزیع دارد تا بتواند جایگاه سنتی خود را در آینده انرژی جهانی حفظ کند.
نتایج جستجو تگ برای: توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
رئیسجمهور مسعود پزشکیان در نشست با مدیران وزارت صمت تأکید کرد که دولت برنامه دارد با توسعه نیروگاههای خورشیدی و در صورت تأمین صرفه اقتصادی، برق را جایگزین سوختهای فسیلی کند. وی با اشاره به اهمیت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، بر لزوم بررسی صرفه اقتصادی و زیستمحیطی این تغییر تأکید کرد. همچنین، وی وابستگی به نفت و گاز را عامل آسیبپذیری اقتصاد کشور در برابر تحریمها دانست و خواستار تسهیل سرمایهگذاری در این حوزه شد. رئیسجمهور همچنین بر ضرورت نوسازی صنایع، بهبود ناوگان حملونقل و اصلاح سیستمهای گرمایشی برای کاهش آلودگی هوا تأکید کرد.
بانک ملت و گروه مپنا دو تفاهمنامه در زمینه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و گسترش شبکه شارژ خودروهای برقی امضا کردند. این توافقات که بین مدیران عامل دو مجموعه به امضا رسید، بر تسریع در احداث نیروگاههای تجدیدپذیر و حمایت از زیرساختهای حملونقل پاک تأکید دارد. مدیرعامل بانک ملت، این همکاری را گامی مؤثر در توسعه پایدار دانست و بر عزم جدی دو مجموعه برای اجرای آن تأکید کرد.
بزرگترین تفاهمنامه انرژی خورشیدی کشور میان سه استان اصفهان، چهارمحال و بختیاری و یزد امضا شد. این پروژه، که با سرمایهگذاری بخش خصوصی انجام میشود، سهم بزرگی در تأمین برق پایدار دارد و نقش مهمی در توسعه اقتصادی و زیستمحیطی ایفا خواهد کرد.
استاندار فارس، با ارسال نامهای به دستگاههای اجرایی استان، خواستار نصب پنلهای خورشیدی برای تأمین برق ادارات شد. وی با اشاره به ناترازی انرژی و لزوم مدیریت مصرف، دستگاههای اجرایی را مکلف کرد ظرف یک ماه نسبت به اجرای این طرح اقدام کنند.
معاون اول رئیسجمهور در نخستین جلسه شورای انرژیهای تجدیدپذیر با اشاره به برنامه دولت برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی ، از افزودن ۳۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی تا تابستان آینده و ۷۰۰۰ مگاوات دیگر در سال بعد سخن گفت. به گفته عارف، دولت بر بهرهگیری از فناوریهای نوین، حمایت از شرکتهای دانشبنیان و افزایش سهم بخش خصوصی در تولید انرژیهای تجدیدپذیر تأکید دارد. در این جلسه، چشمانداز ۱۰ ساله توسعه انرژی خورشیدی و راهکارهای گسترش استفاده از این انرژی بررسی شد.