برق چاههای کشاورزی جوین از خورشید تأمین میشود
احداث نیروگاه ۱۰ مگاواتی در ۱۴ هکتار از اراضی جوین خراسان رضوی

با سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی، ساخت یک نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی در اراضی کشاورزی جوین خراسان رضوی آغاز شد. این نیروگاه قرار است برق مورد نیاز ۱۲۴ حلقه چاه کشاورزی را تأمین کرده و بخشی از انرژی آن نیز به شبکه سراسری تزریق شود. این پروژه ظرف یک سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از خبرگزاری صداوسیما، با هدف تأمین برق پایدار برای بخش کشاورزی، پروژه احداث یک نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی در شهرستان جوین خراسان رضوی آغاز شد. این طرح که با سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی کلید خورده، قرار است در زمینی به وسعت ۱۴ هکتار اجرا شود و طی یک سال به بهرهبرداری برسد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان جوین، حمیدرضا نیکپسند، با اعلام این خبر گفت: «این نیروگاه گامی مؤثر در تأمین انرژی مطمئن برای ۱۲۴ حلقه چاه کشاورزی تحت مالکیت کشت و صنعت جوین است.» به گفته وی، تاکنون دو مرحله نیروگاه خورشیدی صنعتی با ظرفیت مجموع ۲۰ مگاوات در جوین به بهرهبرداری رسیده و فاز سوم نیز با توان ۲۰ مگاوات در دست ساخت است. نیکپسند افزود: «برای این نیروگاه جدید، ۱۴۱۲ پنل خورشیدی خریداری و وارد کشور شده و ۳۲ دستگاه اینورتر در حال نصب در سایت پروژه هستند.» وی ادامه داد: «با راهاندازی این نیروگاه، تمامی چاههای کشاورزی در محدوده طرح از فهرست خاموشیها خارج خواهند شد. همچنین ۳۰ درصد از برق تولیدی این نیروگاه نیز به شبکه سراسری برق کشور تزریق میشود.»
رئیس جهاد کشاورزی جوین همچنین از آغاز پروژه خورشیدی دیگری با مشارکت کشاورزان و مالکان چاههای عمیق خبر داد و گفت: «با آزادسازی ۵۰ هکتار زمین در مجاورت شهرک صنعتی جوین، نیروگاه جدیدی برای تأمین برق ۳۷۴ حلقه چاه کشاورزی احداث خواهد شد که علاوه بر مصارف کشاورزی، بخشی از برق مورد نیاز بخش مسکونی منطقه را نیز تأمین میکند.» به گفته نیکپسند، توسعه نیروگاههای خورشیدی در جوین همراستا با سیاستهای ملی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و مدیریت ناترازی برق به ویژه در بخش کشاورزی دنبال میشود.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/72acb
نظر شما