طرحهای صبا نیروی توس در مرحله تصویب فاینانس
سرمایهگذاری ۸۵۰ مگاواتی خارجی در پروژههای بادی و خورشیدی خراسان

شرکت صبا نیروی توس از اجرای طرحهای بادی و خورشیدی با ظرفیت مجموع ۸۵۰ مگاوات در استانهای خراسان رضوی و جنوبی خبر داده است. این پروژهها با سرمایهگذاری خارجی و در مرحله نهایی اخذ مصوبه فاینانس قرار دارند و میتوانند نقشی کلیدی در تأمین پایدار برق شرق کشور ایفا کنند.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از ساتبا، مدیرعامل شرکت صبا نیروی توس از پیشرفت قابل توجه پروژههای انرژی تجدیدپذیر در استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی خبر داد و اعلام کرد که این شرکت در حال ساخت نیروگاههای خورشیدی و بادی با ظرفیت مجموع هزار مگاوات است که بخش قابل توجهی از آن با سرمایهگذاری خارجی در مرحله نهایی تصویب فاینانس قرار دارد. کامبیز شجاعی در توضیح روند پروژهها گفت: «در حال حاضر پروژههای ما در حدود ۳۰ ساختگاه مختلف در استانهای خراسان رضوی و جنوبی در مراحل طراحی، تجهیز کارگاه، عملیات عمرانی و آمادهسازی برای راهاندازی قرار دارند. از این میزان، ۱۰۰ مگاوات نیروگاه میانمقیاس با ظرفیت بین ۳ تا ۱۵ مگاوات، در صورت تداوم حمایتهای سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا)، تا پایان آبانماه سال جاری به شبکه سراسری برق کشور متصل خواهد شد.» وی افزود: «از کل ظرفیت هزار مگاوات پروژههای در دست اجرا، ۵۰۰ مگاوات مربوط به یک مزرعه بادی و ۳۵۰ مگاوات مربوط به یک مزرعه خورشیدی است که هماکنون مراحل نهایی تصویب فاینانس خارجی برای آنها در جریان است. مجموع این دو پروژه ۸۵۰ مگاوات ظرفیت سرمایهگذاری خارجی را شامل میشود.»
مدیرعامل صبا نیروی توس همچنین تأکید کرد که بخشی از نیروگاههای در حال نصب به صورت آزمایشی به شبکه برق متصل شده و بخش دیگری در مرحله نهایی آمادهسازی قرار دارند. وی خاطرنشان کرد: «با اجرای این پروژهها علاوه بر افزایش ظرفیت تولید برق پاک، زمینه توسعه اجتماعی و اقتصادی مناطق کمبرخوردار استانهای خراسان فراهم میشود.» شجاعی به ویژگیهای طبیعی منطقه خواف اشاره کرد و گفت: «شدت بالای تابش خورشید، قرارگیری در یکی از مهمترین دالانهای بادی کشور و امکان خنک شدن طبیعی پنلها از جمله مزیتهای مهم سایتهای خورشیدی این منطقه است که موجب افزایش راندمان و بهرهوری تولید برق میشود.» او هدف اصلی این شرکت را توسعه پایدار و کمک به رشد اقتصادی مناطق محروم دانست و افزود: «آرمان ما کمک به توسعه مناطق خواف و دیگر مناطق هدف در استانهای شرقی کشور است.»
پیشتر محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا)، با اشاره به روند اجرای طرح ملی ساخت نیروگاههای خورشیدی ۳ مگاواتی اعلام کرده بود که پیمانکاران تاکنون ۸۵۶ ساختگاه را در ۳۱ استان و ۷ کلانشهر تحویل گرفته و عملیات اجرایی احداث ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سراسر کشور آغاز شده است.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/a8eb7
نظر شما