
در راستای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی، قرارداد احداث نیروگاههای خورشیدی در ۳۰۰ دهیاری استان مرکزی امضا شد. بر اساس این قرارداد، ظرف یک سال آینده ۲.۸ مگاوات برق خورشیدی با بهرهگیری از فضاهای در اختیار دهیاریها تولید خواهد شد که گامی مهم در مسیر تأمین برق پایدار روستایی است.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از ایرنا، قرارداد احداث نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت تولید ۲.۸ مگاوات برق در ۳۰۰ دهیاری استان مرکزی امضا شد. این قرارداد به مدت یک سال میان شرکت توزیع نیروی برق و دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری مرکزی به امضا رسید و هدف آن تأمین برق پاک، کاهش آلودگی زیستمحیطی و ایجاد درآمد پایدار برای دهیاریها عنوان شده است.
مهدی الیاسی، سرپرست دفتر امور روستایی استانداری مرکزی، با اشاره به ضرورت گذار از سوختهای فسیلی، گفت: «توسعه انرژیهای نو بهویژه در مناطق روستایی نهتنها به رفع ناترازی برق کشور کمک میکند، بلکه زمینهساز توسعه پایدار روستاها نیز خواهد بود.» به گفته وی، از مجموع ۱۲۰۰ روستای استان، ۸۵۸ دهیاری فعال هستند که زمینها و ساختمانهایشان برای نصب سامانههای خورشیدی به کار گرفته خواهد شد. این پروژه در چهار هکتار از اراضی تحت اختیار دهیاریها اجرا میشود و طبق پیشبینیها، ظرف شش ماه به مرحله بهرهبرداری میرسد. منابع مالی آن نیز از محل اعتبارات دهیاریها و تسهیلات پیشبینیشده تأمین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی، محمود محمودی، نیز با بیان اینکه استان مرکزی یکی از پیشتازان توسعه خورشیدی در کشور است، گفت: «تاکنون ۱۲۷ مگاوات برق خورشیدی در استان به شبکه تزریق شده و ۲۵۰ مگاوات دیگر در حال اجراست.» وی افزود: «استاندار مرکزی برنامهای سهساله برای توسعه ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی تدوین کرده که ۵۰۰ مگاوات آن در سال اول محقق خواهد شد.»
به گفته محمودی، با اجرای این طرح، سالانه ۵.۵ میلیون کیلووات ساعت برق تولید میشود که ضمن تأمین برق دهیاریها، مازاد آن به شبکه سراسری تزریق خواهد شد. این پروژه حدود یکهزار میلیارد ریال هزینه دارد که ظرف چهار سال بازگشت سرمایه خواهد داشت. همچنین ۲۵ درصد از مشترکین عادی برق در استان را روستائیان تشکیل میدهند که توسعه این طرحها میتواند سهم آنها در تولید انرژی پاک را افزایش دهد.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/5bfe4
نظر شما