معاون سرمایه‌گذاری ساتبا اعلام کرد:

تسهیلات کم‌بهره برای اقشار کم‌برخوردار در طرح نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی

تسهیلات کم‌بهره برای اقشار کم‌برخوردار در طرح نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی

معاون سرمایه‌گذاری ساتبا اعلام کرد با اعطای تسهیلات کم‌بهره و همکاری نهادهایی مانند کمیته امداد و بهزیستی، اقشار کم‌برخوردار می‌توانند در طرح نصب نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی مشارکت کنند و برق تولیدی خود را با قرارداد تضمینی ۲۰ ساله به وزارت نیرو بفروشند.

 به گزارش چشم‌انداز انرژی به نقل از ساتبا، جعفر محمدنژاد سیگارودی، معاون سرمایه‌گذاری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، از ایجاد زیرساخت‌های قانونی، فنی و حمایتی لازم برای مشارکت عمومی در ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر خبر داد. وی گفت که اکنون خانواده‌ها می‌توانند با نصب نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی، برق تولیدی خود را با قراردادهای تضمینی ۲۰ ساله و نرخ ۳۸۰۰ تومان به ازای هر کیلووات‌ساعت به وزارت نیرو بفروشند. این نرخ برای خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی در مناطق روستایی تا ۴۶۰۰ تومان افزایش یافته است.

محمدنژاد افزود: «تاکنون بیش از ۳۰ هزار مشترک با ساتبا قرارداد خرید تضمینی امضا کرده‌اند و با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی و برخی بانک‌ها، تسهیلات کم‌بهره برای اقشار کم‌برخوردار اختصاص یافته است تا بتوانند در این طرح‌ها مشارکت کنند. این اقدام‌ها بخشی از مدل‌های متنوعی است که برای مشارکت مردم، متقاضیان و مشترکان وزارت نیرو طراحی شده و می‌تواند تحولی بزرگ در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر ایجاد کند.»

وی همچنین به راه‌اندازی مدل «تابلوی برق سبز» در بورس انرژی اشاره کرد که در آن بخش خصوصی می‌تواند به عنوان خریدار و فروشنده برق تولیدی از منابع تجدیدپذیر فعالیت کند. کاهش جهانی قیمت تجهیزات انرژی‌های پاک نیز سرمایه‌گذاری در این حوزه را جذاب‌تر کرده است.

معاون سرمایه‌گذاری ساتبا تصریح کرد: «قیمت برق تولیدی نیروگاه‌های تجدیدپذیر اکنون حدود یک‌سوم قیمت برق نیروگاه‌های فسیلی است و ایران با داشتن پتانسیل بالای انرژی خورشیدی و بادی می‌تواند از این ظرفیت برای تحول در سبد تأمین برق خود بهره ببرد.» وی به راه‌اندازی سامانه مهرسان و همکاری شرکت‌های توزیع برق در سراسر کشور اشاره کرد که بستر مناسبی برای مشارکت عمومی فراهم کرده است. شهروندان با ثبت‌نام در این سامانه می‌توانند از مشاوره رایگان کارشناسان بهره‌مند شده و پس از ارزیابی فنی، اقدام به احداث نیروگاه‌های خورشیدی کنند.

در پایان، محمدنژاد با تأکید بر اهمیت نقش بانک‌ها در اعطای تسهیلات گفت که با رفع موانع مالی، روند توسعه نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس با شتاب بیشتری پیش خواهد رفت و این امر می‌تواند نقش مهمی در رفع ناترازی برق کشور ایفا کند.

لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/58a50

نظر شما

Captcha  
به روزرسانی کد