۱۸۰۰ هکتار زمین برای توسعه انرژی تجدیدپذیر در زنجان شناسایی شد
شروع عملیات اجرایی بزرگترین مزرعه خورشیدی زنجان با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات

عملیات اجرایی بزرگترین مزرعه خورشیدی استان زنجان با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات در منطقه خدابنده آغاز شد. همزمان، حدود ۱۸۰۰ هکتار زمین برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در استان شناسایی شده که بخش قابل توجهی از آن مورد تأیید فنی قرار گرفته و برای جذب سرمایهگذاری در دسترس است.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از ساتبا، مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان زنجان از آغاز عملیات اجرایی پروژه احداث بزرگترین مزرعه خورشیدی استان با ظرفیت ۵۰۰مگاوات در منطقه پابند شهرستان خدابنده خبر داد. به گفته سید پروانه برهانی، قرارداد این پروژه امضا و تجهیز کارگاه آن آغاز شده است و طرح اتصال نیروگاه به شبکه انتقال برق نیز آماده و در حال هماهنگی با توانیر برای ساخت پست و خط ۴۰۰ کیلوولت است. پیشبینی میشود این نیروگاه ظرف یک سال آینده وارد مدار شبکه سراسری شود.
در کنار این پروژه، حدود ۱۸۰۰ هکتار زمین در استان برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر شناسایی شده است که بخش قابل توجهی از آن یعنی نزدیک به ۱۰۰۰ هکتار، پس از ارزیابیهای فنی مورد تأیید قرار گرفته و مطالعات لازم برای نصب ۴۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی بر روی آن انجام شده است. این اراضی به عنوان بستههای سرمایهگذاری در اختیار سرمایهگذاران قرار گرفته است.
برهانی همچنین روند توسعه نیروگاههای خورشیدی کوچکمقیاس در استان را تشریح کرد و گفت: «شرکت برق منطقهای زنجان زمینهای مازاد پستهای انتقال و فوقتوزیع را برای نصب نیروگاههای ۳ مگاواتی اختصاص داده و سه ساختگاه مهم برای این منظور شناسایی شده و در حال اجرا است.»م
وی با اشاره به استقبال صنایع از احداث نیروگاههای تجدیدپذیر افزود: «حدود ۷۰ درصد مشترکان برق استان را صنایع تشکیل میدهند که بسیاری از آنها درخواست ساخت نیروگاههای خورشیدی تا ظرفیت ۵۰۰ مگاوات را دادهاند. همچنین مذاکراتی با شرکتهای بزرگ صنعتی برای استفاده از ظرفیت ماده ۴ قانون موانعزدایی و ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان صورت گرفته است.»
برهانی از ظرفیت استان زنجان برای احداث نیروگاههای بادی به میزان ۲۵۰۰ مگاوات خبر داد و گفت: «با توجه به قرار گرفتن استان در کریدور بادخیز ابهر، قیدار و طارم، این ظرفیت بادی بسیار چشمگیر است.» وی ادامه داد: «با وجود ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات برق حرارتی استان، حدود ۲۰۰ مگاوات ناترازی برق وجود دارد که امیدوار است با توسعه نیروگاههای حرارتی و تجدیدپذیر، این کسری برطرف شده و امکان صادرات برق نیز فراهم شود.»
مدیرعامل شرکت برق منطقهای زنجان همچنین به اقدامات حمایتی برای کشاورزان و نصب پنلهای خورشیدی روی چاههای کشاورزی اشاره کرد و خواستار تسهیل تسهیلات از سوی ساتبا شد.
در پایان، برهانی ظرفیت اقلیمی زنجان از جمله تابش مطلوب خورشید و هوای خنک را عامل مهمی در افزایش راندمان نیروگاههای خورشیدی دانست و از تلاش برای جذب تسهیلات صندوق کارآفرینی امید، صندوق توسعه ملی و بستههای حمایتی قانونی جهت تسریع توسعه پروژههای تجدیدپذیر در استان خبر داد.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/0f7da
نظر شما