مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی خبر داد؛
ظرفیت زمین در بیشتر مناطق استان مرکزی تمام شده/۱۴۰۰ هکتار اراضی جدید برای توسعه خورشیدی شناسایی شد

محمود محمودی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی از شناسایی ۱۴۰۰ هکتار زمین صنعتی و کشاورزی برای توسعه نیروگاههای خورشیدی خبر داد و گفت: به دلیل تقاضای بالای سرمایهگذاران، ظرفیت زمین در بسیاری از مناطق استان به پایان رسیده و یافتن اراضی جدید در دستور کار است.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از خبرگزاری مهر، محمود محمودی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی، در نشست کارگروه توسعه انرژی خورشیدی استان اعلام کرد که با توجه به استقبال گسترده سرمایهگذاران از پروژههای انرژیهای پاک، تاکنون ۱۴۰۰ هکتار زمین صنعتی و کشاورزی برای احداث نیروگاههای خورشیدی در سطح استان شناسایی شده است. وی تأکید کرد که ظرفیت زمین در بسیاری از نقاط استان به پایان رسیده و شناسایی زمینهای جدید، بهویژه در مسیرهایی با پتانسیل بالا، در اولویت برنامههای اجرایی قرار دارد.
به گفته محمودی، تا کنون بیش از ۶۹۲ نیروگاه خورشیدی کوچکمقیاس با ظرفیت مجموع ۱۲۷ مگاوات در استان مرکزی به بهرهبرداری رسیده و ۹۷۴ نیروگاه دیگر نیز در حال احداث هستند. وی افزود: «در بخش نیروگاههای حمایتی، ۲۷۲ واحد با ظرفیت حدود ۳۰۰ کیلووات به بهرهبرداری رسیدهاند که بخشی از آنها توسط بسیج سازندگی و بخشی توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) اجرا شدهاند.»
کمیته امداد استان مرکزی همچنین در چارچوب یک طرح گسترده دیگر، احداث ۶۴۹ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت مجموع ۳۸۵۰ کیلووات را تا مراحل پایانی پیش برده است. به گفته محمودی، هدفگذاری برای توسعه نیروگاههای حمایتی در سال جاری ۴ مگاوات بوده که با روند فعلی تا پایان تابستان محقق خواهد شد.
در حوزه خانگی نیز ۲۳۲ انشعاب خورشیدی با ظرفیت مجموع ۴۱۰ کیلووات در سطح استان نصب و وارد مدار بهرهبرداری شدهاند. محمودی تأکید کرد که با تداوم حمایتهای مالی و اجرایی، این بخش نیز قابلیت توسعه گستردهتری دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با اشاره به افزایش چشمگیر تقاضا برای احداث نیروگاههای خورشیدی، گفت: «تاکنون بیش از ۶ هزار مگاوات تقاضا در سامانه ثبت شده است. از این رو، علاوه بر شناسایی زمینهای جدید، استفاده از اراضی کشاورزی و پیرامونی در دستور کار قرار گرفته تا پاسخگوی نیاز روزافزون سرمایهگذاران باشد.»
در زمینه تأمین مالی پروژهها نیز تاکنون ۱۸ طرح به بانکها معرفی شده که از این تعداد، ۸ نیروگاه به بهرهبرداری رسیده و ۱۰ پروژه دیگر در حال اجرا هستند. همچنین ۲۷ مجوز از طریق سامانه صادر شده که تعدادی از آنها در مرحله بازبینی یا پیگیری مجدد قرار دارند.
در راستای توسعه نیروگاههای بزرگمقیاس نیز شرکت توزیع برق استان اعلام کرد که پروژههایی با ظرفیت ۱۰۵ مگاوات توسط شرکت ساتراپ شناسایی شده و ۳۱۵ شرکت خصوصی برای احداث این نیروگاهها در شهرستانهای مختلف اعلام آمادگی کردهاند.
در حال حاضر، ۵۷ پروژه در حال ساخت، ۲۶ پروژه در مرحله تجهیز کارگاه و ۴۳ پروژه نیز آماده شروع عملیات عمرانی هستند که در برخی از آنها آزمایشهای خاک نیز انجام شده است. همچنین برای اجرای سریع پروژههای اولویتدار ۷ مگاواتی، استفاده از ظرفیت پیمانکاران در بازه زمانی ۲۰ روزه در دستور کار قرار دارد.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/0b472
نظر شما