مدل‌های اقتصادی پیشنهادی معاون ساتبا برای نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی؛

عرضه پروژه‌های خورشیدی خانگی در بورس انرژی یکی از گزینه‌های جدی ماست

عرضه پروژه‌های خورشیدی خانگی در بورس انرژی یکی از گزینه‌های جدی ماست

معاون سرمایه‌گذاری ساتبا با اشاره به برنامه دولت برای توسعه سامانه‌های خورشیدی پشت‌بامی، از بررسی جدی مدل عرضه این پروژه‌ها در بورس انرژی خبر داد. به گفته او، مشارکت مردم در تولید برق خانگی تنها در صورت طراحی یک مدل اقتصادی مقرون‌به‌صرفه و قابل اجرا امکان‌پذیر خواهد بود.

به گزارش چشم‌انداز انرژی، معاون سرمایه‌گذاری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) اعلام کرد که یکی از گزینه‌های جدی برای اجرای طرح سامانه‌های خورشیدی خانگی، عرضه این پروژه‌ها در بورس انرژی است. جعفر محمدنژاد سیگارودی در گفتگو با ایسنا با اشاره به نقش مردم در موفقیت این طرح گفت: «مشارکت عمومی زمانی تحقق می‌یابد که مدل اقتصادی طرح برای خانوارها مقرون‌به‌صرفه و شفاف باشد.»

وی با بیان اینکه ایران یکی از بالاترین میزان تابش خورشیدی در جهان را دارد، افزود: «متأسفانه تا امروز استفاده مؤثری از این ظرفیت نشده و طرح نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی می‌تواند نقطه‌عطفی در بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر باشد.» به گفته او، توسعه این سامانه‌ها نه‌تنها به کاهش وابستگی خانوارها به شبکه سراسری کمک می‌کند، بلکه در بلندمدت باعث کاهش هزینه‌های توسعه زیرساخت‌های سنتی برق و پایداری شبکه خواهد شد.

سیگارودی تأکید کرد: «برای اینکه مردم بتوانند در این پروژه‌ها سرمایه‌گذاری کنند، باید مدل‌هایی طراحی شود که بازدهی اقتصادی و جذابیت کافی داشته باشد. در حال حاضر چند سناریو از جمله عرضه پروژه‌ها در بورس انرژی، مشارکت بانک‌ها و صندوق‌های پروژه، یا تشکیل تعاونی‌های حمایتی با پشتیبانی دولت و بخش خصوصی در حال بررسی است.»

وی افزود: «محاسبات اولیه نشان می‌دهد که ترکیب روش‌های حمایتی می‌تواند سرمایه‌گذاری در این طرح را برای مردم قابل‌قبول و اجراپذیر کند.» جلسات نهایی برای بررسی جزئیات مدل‌های اجرایی در وزارت نیرو آغاز شده و به گفته او، طی دو هفته آینده چارچوب اقتصادی نهایی برای اعلام عمومی آماده خواهد شد.

سیگارودی همچنین با تأکید بر اهمیت تسریع در تدوین رویه اجرایی این طرح، گفت: «در صورت فراهم شدن زیرساخت‌های فنی و اقتصادی، سامانه‌های خورشیدی پشت‌بامی می‌توانند در آینده نزدیک به یکی از مؤثرترین راه‌حل‌های کاهش ناترازی برق در کشور تبدیل شوند.»

لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/d16f2

نظر شما

Captcha  
به روزرسانی کد