آغاز احداث ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در زمینهای بلااستفاده اطراف سدها

مجری طرح نیروگاههای خورشیدی کشور از آغاز اجرای طرح احداث ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در زمینهای بلااستفاده اطراف سدها خبر داد. این طرح با مشارکت بخش خصوصی و استفاده از زیرساختهای آماده مناطق سدسازی، ظرف مدت چهار ماه قابل بهرهبرداری خواهد بود.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، قربانخانی، مجری طرح نیروگاههای خورشیدی کشور، از آغاز اجرای طرحی خبر داد که هدف آن احداث نیروگاههای خورشیدی در زمینهای بلااستفاده اطراف سدهاست. به گفته او، این زمینها در زمان ساخت سدها تملک شدهاند و اکنون میتوانند به بستر مناسبی برای توسعه انرژی تجدیدپذیر تبدیل شوند.
وی با اشاره به آماده بودن زیرساختهای مورد نیاز در این مناطق، از جمله دسترسی به آب، برق و ساختمانهای موجود، تأکید کرد: «اجرای این طرح با سرعت بالا ممکن است. طبق برآوردها، اگر مشکلی در تأمین تجهیزات خورشیدی مانند پنلها و اینورترها پیش نیاید، میتوان طی حداکثر چهار ماه، این نیروگاهها را راهاندازی کرد.»
به گفته قربانخانی، این طرح با جذب سرمایهگذار بخش خصوصی و در قالب تفاهمنامهای با سازمان ساتبا، آغاز شده و در مرحله اول، احداث نیروگاههایی با ظرفیت تولید ۵۰۰ مگاوات برق برنامهریزی شده است. او همچنین افزود که با توجه به پتانسیل زمینهای اطراف سدها، امکان افزایش این ظرفیت به بیش از ۱۰۰۰ مگاوات در آینده وجود دارد.
علاوه بر این، امکان اجرای پروژههای نیروگاه خورشیدی شناور روی دریاچه سدها نیز در دست بررسی است؛ پروژهای که میتواند ظرفیت تولید برق خورشیدی را به بیش از ۱۰ هزار مگاوات در بلندمدت برساند.
قربانخانی در پایان خاطرنشان کرد: «با توجه به نقش تسهیلگر دولت در این پروژهها و تمایل به جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی، آینده روشنی برای استفاده از ظرفیتهای مغفولمانده اطراف سدها در تولید انرژی پاک متصور است.»
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/b41c5
نظر شما