حمایت ۳.۶۶ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا از پروژههای سبز در ۹ کشور عضو
سرمایهگذاری بزرگ اروپا در مسیر انرژی پاک

اتحادیه اروپا با اختصاص ۳.۶۶ میلیارد یورو از صندوق نوسازی خود، حمایت گستردهای از پروژههای انرژی پاک در ۹ کشور عضو ارائه کرد. این سرمایهگذاری بزرگ در راستای توسعه زیرساختهای سبز و تقویت بهرهوری انرژی، گامی مهم در مسیر تحقق اهداف اقلیمی و انرژی پایدار اروپا است.
به گزارشچشمانداز انرژی به نقل از Balkan Green Energy News، رسانه تخصصی حوزه انرژی در منطقه بالکان، صندوق نوسازی اتحادیه اروپا با اختصاص مبلغ ۳.۶۶ میلیارد یورو به پروژههای انرژی پاک در ۹ کشور عضو، بزرگترین پرداختی خود تا کنون را انجام داد. این بودجه که از محل درآمدهای حاصل از فروش مجوزهای انتشار گازهای گلخانهای تحت سیستم تجارت انتشار اتحادیه اروپا (EU ETS) تأمین میشود، برای حمایت از پروژههای متنوعی در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، بهروزرسانی شبکه برق، ذخیرهسازی انرژی و افزایش بهرهوری مصرف انرژی تخصیص یافته است.
لهستان به عنوان بزرگترین دریافتکننده، ۱.۳۳ میلیارد یورو از این بودجه را برای توسعه پروژههای انرژی پاک خود دریافت میکند. جمهوری چک با ۱.۰۵ میلیارد یورو و رومانی با ۷۱۲.۳ میلیون یورو در ردههای بعدی قرار دارند. سایر کشورها مانند مجارستان، کرواسی، یونان، لتونی، لیتوانی و اسلوونی نیز به ترتیب مبالغ قابل توجهی برای توسعه پروژههای انرژی سبز دریافت خواهند کرد.
در کرواسی، بخشی از این بودجه معادل ۸۰ میلیون یورو صرف تولید و استفاده از حرارت حاصل از منابع تجدیدپذیر و بهبود بهرهوری سیستمهای گرمایش و سرمایش خواهد شد. همچنین سرمایهگذاری در حمل و نقل بدون انتشار کربن نیز از دیگر حوزههای مصرف این بودجه است. در اسلوونی نیز، بودجه اختصاص یافته به توسعه و نوسازی شبکههای انتقال و توزیع برق با هدف تسهیل ادغام منابع انرژی تجدیدپذیر اختصاص یافته است.
یونان که از ابتدای سال ۲۰۲۴ به جمع دریافتکنندگان این صندوق پیوسته است، برنامههایی برای جایگزینی اتوبوسهای دیزلی شهری با اتوبوسهای برقی، بهبود بهرهوری انرژی در استخرهای عمومی و انتقال سیستمهای گرمایش و سرمایش زیرساختهای گلخانهای به منابع انرژی تجدیدپذیر دارد.
در رومانی نیز این بودجه در راستای افزایش بهرهوری انرژی در تأسیساتی که تحت پوشش سیستم تجارت انتشار اتحادیه اروپا قرار دارند، حمایت از طرح قرارداد تفاوت قیمت برای پروژههای باد و خورشیدی، و تأمین مالی نصب نیروگاههای خورشیدی و بادی برای خودمصرفی در بخشهای کشاورزی، غذایی و نهادهای عمومی صرف خواهد شد. علاوه بر این، سرمایهگذاریهایی برای افزایش ظرفیتهای جدید خورشیدی، بادی و برقآبی و نوسازی شبکه گرمایش منطقهای در نظر گرفته شده است.
سایر پروژههای برجسته شامل سرمایهگذاری در ظرفیتهای ذخیرهسازی انرژی تجدیدپذیر در جمهوری چک، پروژههای ذخیرهسازی انرژی در مقیاس بزرگ در لیتوانی و برنامه بهبود کیفیت هوا در لهستان است که بر بهبود بهرهوری انرژی و جایگزینی منابع حرارتی در خانههای تکخانواری تمرکز دارد.
کمیسیون اروپا اعلام کرده است که این سرمایهگذاریها نقش مهمی در کاهش انتشار گازهای گلخانهای در بخشهای انرژی، صنعت و حمل و نقل ایفا خواهند کرد و به کشورهای دریافتکننده کمک خواهند کرد تا اهداف اقلیمی و انرژی خود را تحقق بخشند. همچنین این پروژهها با کاهش هزینههای انرژی، بهبود خدمات عمومی، ایجاد فرصتهای شغلی و تضمین گذار انرژی عادلانه و پایدار، زندگی روزمره مردم را بهبود میبخشند.
به گفته تِرِزا ریبِرا، معاون اجرایی کمیسیون اروپا در امور گذار پاک، عادلانه و رقابتی، این پروژهها تأثیر قابل توجهی در واقعیتر و عادلانهتر کردن تحول انرژی در منطقه خواهند داشت. تا کنون مجموع پرداختها از صندوق نوسازی از ابتدای سال ۲۰۲۱ به ۱۹.۱ میلیارد یورو رسیده است.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/8d0ca
نظر شما