واگذاری ۱۴ قطعه زمین برای احداث نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت ۱۰۳ مگاوات در ساوه

رئیس اداره برق ساوه از واگذاری ۱۴ قطعه زمین برای ساخت نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت بیش از ۱۰۳ مگاوات خبر داد. به گفته علیرضا دنیوی، عملیات اجرایی برخی از این پروژهها آغاز شده و در صورت بهرهبرداری، ضمن افزایش پایداری شبکه برق، بخشی از مصرف صنایع و کشاورزی شهرستان از طریق تهاتر انرژی تأمین خواهد شد.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از ایرنا، در راستای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در شهرستان ساوه، ۱۴ قطعه زمین برای احداث نیروگاههای خورشیدی با مجموع ظرفیت بیش از ۱۰۳ مگاوات واگذار شده است. به گفته علیرضا دنیوی، رئیس اداره برق ساوه، عملیات اجرایی برخی از این پروژهها آغاز شده و پس از تکمیل، به شبکه سراسری برق متصل خواهند شد.
وی اعلام کرد که تمام مطالعات فنی و مجوزهای مورد نیاز برای این سرمایهگذاریها از سوی وزارت نیرو و شرکت توانیر صادر شده و سازمان ساتبا نیز به عنوان مجری پروژهها، پیگیری روند اجرای آنها را بر عهده دارد. این طرحها با اهدافی همچون افزایش پایداری شبکه برق، تقویت توان پدافند غیرعامل و بهرهبرداری بهینه از ظرفیت تولید انرژی پاک در حال اجرا هستند.
دنیوی افزود: «بر اساس تصمیمات اتخاذشده در نشست اخیر، شرکتهای سرمایهگذار موظف شدهاند حداکثر ظرف مدت ۶ ماه، نیروگاههای خورشیدی خود را به بهرهبرداری برسانند. همزمان، نظارت مستمر بر روند پیشرفت پروژهها در دستور کار قرار دارد.»
وی همچنین از مشارکت صنایع شهرستان ساوه در احداث نیروگاههای خورشیدی برای تهاتر انرژی در ساعات اوج مصرف خبر داد. طبق اعلام او، قرارداد خرید تضمینی برق تولیدی از این نیروگاهها تا سقف ۲۰ سال منعقد میشود و نرخ خرید فعلی هر کیلوواتساعت، ۳۸ هزار و ۲۰۰ ریال است.
در بخش کشاورزی نیز، دنیوی به نقش پنلهای خورشیدی در تأمین برق چاههای دارای انشعاب مجاز اشاره کرد و گفت: «این چاهها میتوانند تا ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود را از طریق انرژی خورشیدی تأمین کنند. در ماههای خرداد تا شهریور برق آنها قطع نمیشود و در سایر ماهها، برق تولیدی به صورت تضمینی خریداری خواهد شد.»
در حوزه صنعت، وی خاطرنشان کرد: «واحدهای صنعتی با احداث نیروگاههای خورشیدی میتوانند بخشی از برق مصرفی خود را تهاتر کنند؛ بهطوریکه واحدهای سه شیفت تا ۸۰ درصد، دو شیفت ۶۵ درصد و تک شیفت ۵۰ درصد نیاز مصرفی خود را از این طریق تأمین خواهند کرد.»
دنیوی با بیان اینکه میانگین تولید سالانه برق از هر کیلووات پنل خورشیدی در ساوه حدود ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ کیلوواتساعت است – که بالاتر از میانگین جهانی است – اظهار داشت: «در صورت همکاری منابع طبیعی برای تأمین زمین مناسب و تسهیل در پرداخت تسهیلات بانکی با حمایت مسئولان و نمایندگان، امکان توسعه گسترده این طرحها در شهرستان فراهم میشود.»
وی در پایان تأکید کرد: «خانوارهایی که امکان نصب پنل خورشیدی خانگی دارند، میتوانند از این فرصت برای کاهش هزینه برق و کسب درآمد پایدار بهرهمند شوند.»
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/bb9b6
نظر شما