اعلام آمادگی ۴۳ سرمایهگذار برای احداث ۲۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در مشهد

مدیرعامل شرکت توزیع برق مشهد از اعلام آمادگی ۴۳ سرمایهگذار برای احداث حدود ۲۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در این شهر خبر داد و در عین حال، شناسایی اراضی مناسب برای این پروژهها را یکی از چالشهای اصلی توسعه انرژی خورشیدی در مشهد دانست.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از بازار، عبدالوحید مهدوینیا، مدیرعامل شرکت توزیع برق مشهد در دومین نشست کمیته توسعه نیروگاههای خورشیدی و مدیریت مصرف این شهرستان اعلام کرد: «تاکنون ۴۳ سرمایهگذار برای احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تقریبی ۲۰۰ مگاوات در مشهد اعلام آمادگی کردهاند.» به گفته وی، اجرای این طرحها مستلزم تخصیص حدود ۳۰۰ هکتار زمین است و شناسایی اراضی مناسب بهعنوان یکی از چالشهای اصلی در مسیر توسعه این نیروگاهها مطرح است.
مهدوینیا با تأکید بر آمادگی کامل شرکت توزیع برق مشهد و مشارکت دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی در این مسیر، اظهار داشت: «فهرست جامعی از متقاضیان احداث نیروگاه تهیه شده و مسائل مرتبط با تأمین تجهیزات آنها در حال پیگیری ویژه است تا روند اجرایی پروژهها تسریع یابد.»وی همچنین با اشاره به ظرفیت بالای شهرکهای صنعتی مشهد در توسعه انرژی خورشیدی گفت: «برای تحقق برنامه ۵۰ مگاواتی در این حوزه، هر واحد صنعتی میتواند نیروگاهی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلووات احداث کند. ارائه معافیتها و مشوقهایی مانند خرید برق از تالار بورس سبز یا عدم قطع برق در صورت نصب نیروگاه، از جمله راهکارهای تشویقی در این بخش است.»به گفته مدیرعامل توزیع برق مشهد، تاکنون ۱۳ مگاوات نیروگاه خورشیدی در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۲ احداث شده و هدفگذاری برای سال ۱۴۰۳ احداث ۴۶ مگاوات دیگر است. در بلندمدت نیز برنامهریزی برای دستیابی به ظرفیت ۲۷۲ مگاواتی تا پایان سال ۱۴۰۶ انجام شده است.
در بخش دیگری از این نشست، سید حسن حسینی، فرماندار مشهد با اشاره به اهمیت راهبردی توسعه نیروگاههای خورشیدی و مدیریت مصرف برای پایداری انرژی شهرستان، بر تسریع در فرآیند تخصیص اراضی به سرمایهگذاران، رفع موانع اجرایی و نقشآفرینی رسانهها و نهادهای آموزشی در فرهنگسازی مصرف بهینه تأکید کرد.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/32464
نظر شما