معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به دنبال تقویت دانشبنیانهای فعال در انرژیهای تجدیدپذیر

برای نخستینبار در کشور، نیروگاه خورشیدی هیبریدی با ظرفیت ۴۰ کیلووات و با بهرهگیری از پنلها و مبدلهای ساخت شرکتهای دانشبنیان ایرانی، در بام ساختمان معاونت علمی ریاستجمهوری نصب و راهاندازی شد. این پروژه گامی مهم در مسیر خودتأمینی انرژی و حمایت از فناوریهای بومی است.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از خبرگزاری پانا، نخستین نیروگاه خورشیدی هیبریدی کشور با استفاده از تجهیزات ساخت شرکتهای دانشبنیان ایرانی، در ساختمان اصلی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری راهاندازی شد. این نیروگاه که ظرفیت تولید برق آن ۴۰ کیلووات است، با استفاده از پنلهای پیشرفته ایرانساخت و مبدلهای هیبریدی بومی، گامی عملی در مسیر خودتأمینی انرژی و ترویج استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به شمار میرود.
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در حاشیه این راهاندازی اعلام کرد: «با توجه به دستور رئیسجمهور مبنی بر بهرهگیری دستگاههای اجرایی از انرژی خورشیدی، تصمیم گرفتیم حداکثر فضای بام ساختمان معاونت را به نصب پنلهای خورشیدی اختصاص دهیم. در این چارچوب، حدود ۴۰۰ متر مربع از بام معاونت به پنلهای ۴۰ کیلوواتی اختصاص یافت. با وجود اینکه نیاز کامل معاونت ۱۰۰ کیلووات است، محدودیت فضا موجب شد بخش باقیمانده از شبکه سراسری تأمین شود.»
وی افزود: «نوع مبدلهای استفادهشده در این پروژه، از نوع هیبریدی است که برای نخستینبار در کشور نصب شدهاند. این مبدلها در زمان اتصال به شبکه، برق تولیدی را وارد شبکه میکنند و در زمان قطع برق، انرژی را مستقیماً به ساختمان منتقل میسازند.»
افشین با تأکید بر اینکه معاونت علمی نخستین مصرفکننده این فناوری داخلی است، گفت: «بازدهی این پنلها با نمونههای خارجی برابری میکند و علاوه بر آن، تولید داخلی بودن آنها موجب تسهیل فرآیند خرید، نصب سریع و بهرهمندی از خدمات پس از فروش مؤثر میشود.»
وی همچنین از برنامهریزی معاونت برای تقویت شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر خبر داد و افزود: « این اقدام نه تنها در راستای تحقق سیاستهای کلان دولت در زمینه انرژیهای پاک است، بلکه معاونت علمی به عنوان شروعکننده این حرکت درصدد تقویت هرچه بیشتر دانشبنیانهای فعال در حوزه انرژی های پاک و تجدیدپذیر است و امیدواریم همه دستگاههای اجرایی نیز به تبعیت از معاونت علمی از محصولات دانشبنیان در مجموعه خود بهرهمند شوند.»
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/a85e6
نظر شما