معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری اعلام کرد:

برنامه دولت برای بهره‌مندی ۶۱ هزار روستا از انرژی خورشیدی و جلوگیری از مهاجرت به شهرها

برنامه دولت برای بهره‌مندی ۶۱ هزار روستا از انرژی خورشیدی و جلوگیری از مهاجرت به شهرها

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری از برنامه دولت برای بهره‌مندی ۶۱ هزار روستا از انرژی خورشیدی و استفاده از این ظرفیت به عنوان راهی برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها خبر داد. این طرح، به منظور توانمندسازی روستاییان و توسعه پایدار در مناطق محروم، در قالب احداث نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت ۶ هزار مگاوات در روستاها و مدارس مناطق محروم کشور اجرا خواهد شد.

به گزارش چشم‌انداز انرژی به نقل از ساتبا، در آیین امضا و مبادله تفاهم‌نامه احداث ۶ هزار مگاوات نیروگاه‌های خورشیدی در روستاها و مدارس مناطق محروم کشور که با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری برگزار شد، عبدالکریم حسین‌زاده، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، با یادآوری رویکرد دولت در توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ایران، اعلام کرد که دولت در نظر دارد تا با اجرای یک برنامه جامع و ملی، انرژی خورشیدی را به ۶۱ هزار روستا در سراسر کشور برساند. این طرح با هدف توانمندسازی روستاییان و جلوگیری از مهاجرت آنها به شهرها و ایجاد فرصت‌های شغلی و اقتصادی پایدار برای آنها طراحی شده است.

حسین‌زاده افزود: «هدف معاونت روستایی در اجرای این طرح، توسعه پنل‌های خورشیدی در روستاهای کشور است. در همین راستا، تفاهم‌نامه‌ای برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی تجمیعی با ظرفیت‌های یک مگاواتی در ۶ هزار نقطه کشور به امضا رسیده است که با محوریت معاونت روستایی، نظارت فنی ساتبا و همکاری استان‌ها به اجرا درمی‌آید.» این تفاهم‌نامه قرار است با هدف اشتغال‌زایی و توانمندسازی روستاییان به عنوان راهی برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها عملی شود.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در ادامه اظهار کرد: «با اجرای این طرح، روستاهای بالای ۲۰ خانوار که فاقد شبکه سراسری گاز هستند، عشایر در تمامی مناطق کشور، روستاهای زیر ۲۰ خانوار فاقد شبکه گاز و همچنین تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار که به شبکه گازرسانی دسترسی دارند، از برق خورشیدی بهره‌مند خواهند شد.» وی توضیح داد که این طرح همچنین به عشایر این امکان را می‌دهد که با حفظ سبک زندگی خود در فصول ییلاق و قشلاق از پنل‌های خورشیدی استفاده کنند.

حسین‌زاده به روند ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در مناطق روستایی و محروم کشور اشاره کرد و افزود: «این نیروگاه‌ها با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در مناطق محروم احداث خواهند شد که در این راستا چندین سرمایه‌گذار آمادگی خود را اعلام کرده‌اند. روستاییان با درآمد حاصل از تولید برق این نیروگاه‌ها، به سهامدار تبدیل می‌شوند و برق تولیدی خود را در تابلوی برق سبز بورس انرژی معامله خواهند کرد

وی همچنین خاطرنشان کرد که زمین مورد نیاز برای این پروژه‌ها توسط معاونت روستایی تأمین می‌شود و مسیر ساخت آن با همکاری وزارت نیرو، ساتبا، وزارت اقتصاد و دارایی و ریاست جمهوری تسهیل خواهد شد. حسین‌زاده تصریح کرد که در تلاش هستند تا حمایت بانک‌ها و صندوق توسعه ملی را برای تأمین منابع مالی این طرح جذب کنند.

وی در پایان تاکید کرد که در گام نخست از این تفاهم‌نامه، یک نقطه برای ساخت نیروگاه خورشیدی در هر استان کشور شناسایی و معرفی خواهد شد و به تدریج روستاهای بالای ۲۰ خانوار و روستاهای زیر ۲۰ خانوار از مزایای این طرح بهره‌مند خواهند شد. هدف نهایی این طرح جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و تقویت پایدار مناطق روستایی است.

لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/aa9be

نظر شما

Captcha  
به روزرسانی کد