سهم ۵۰ درصدی چین از ظرفیت جهانی هیدروژن سبز در سال ۲۰۲۴

چین با پیشی گرفتن از دیگر کشورها و تصاحب بیش از نیمی از ظرفیت نصبشده جهانی، به رهبر بیرقیب در تولید هیدروژن تجدیدپذیر در سال ۲۰۲۴ تبدیل شده است؛ موضوعی که نشاندهنده عزم جدی این کشور برای تحول ساختار انرژی و پیشبرد توسعه صنعتی سبز است.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از چاینا دیلی، به گفته مقامات رسمی دولت چین، این کشور در سال ۲۰۲۴ بیش از ۵۰ درصد از ظرفیت نصبشده جهانی برای تولید هیدروژن تجدیدپذیر را به خود اختصاص داده و جایگاه نخست جهانی را در این حوزه از آن خود کرده است. ظرفیت جهانی پروژههای مبتنی بر انرژیهای تجدیدپذیر برای تولید هیدروژن اکنون از ۲۵۰ هزار تن در سال فراتر رفته است.
بیان گوانگچی، معاون اداره کل تجهیزات فناوری و صرفهجویی انرژی در اداره ملی انرژی چین (NEA)، با اعلام این خبر گفت: «چین در حال حاضر به یکی از قطبهای اصلی توسعه جهانی هیدروژن تجدیدپذیر و صنایع وابسته تبدیل شده است.»وی افزود که قانون جدید انرژی چین، که از اول ژانویه ۲۰۲۴ اجرایی شده، برای نخستینبار انرژی هیدروژن را در کنار منابع سنتی انرژی به رسمیت شناخته و این امر نشاندهنده عزم دولت برای بازسازی ساختار انرژی کشور است.
اداره ملی انرژی چین همچنین بر تقویت توسعه باکیفیت صنعت هیدروژن تأکید کرده و از برنامههای گستردهای برای حمایت از نوآوری فناورانه، توسعه زنجیره ارزش و همچنین استانداردسازی تولید و مصرف هیدروژن خبر داده است.بر اساس برنامهای مشترک از سوی کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی و NEA، چین تا سال ۲۰۲۵ قصد دارد ناوگانی متشکل از ۵۰ هزار خودروی هیدروژنی و مجموعهای از ایستگاههای سوختگیری هیدروژن ایجاد کند.
در همین حال، اتحادیه هیدروژن چین برآورد کرده است که تقاضای داخلی برای هیدروژن تا سال ۲۰۵۰ به ۶۰ میلیون تن خواهد رسید و صنعتی به ارزش ۱۲ تریلیون یوان (معادل ۱.۶۴ تریلیون دلار) شکل خواهد داد؛ عددی که بیش از ۱۰ درصد از مصرف انرژی کل کشور را شامل میشود.
با وجود این پیشرفتها، چالشهایی همچون هزینه بالای تولید هیدروژن سبز، نبود زیرساختهای قانونی جامع و لزوم نوآوری فناورانه همچنان پابرجاست. در همین زمینه بیان گوانگچی گفت: «با وجود ظرفیتهای بالا، هنوز سودآوری اقتصادی استفاده از هیدروژن در بسیاری از بخشها اثبات نشده است.»او افزود که دولت با هدف رفع این موانع، تدوین سیاستهای حمایتی، توسعه فناوری و هماهنگی در کل زنجیره ارزش را در دستور کار قرار داده است. همچنین تلاشها برای تدوین استانداردهای ملی و گواهینامههای مورد نیاز در سطح داخلی و بینالمللی ادامه دارد.
ما یونگشنگ، رئیس شرکت نفت و شیمی چین (Sinopec) نیز ضمن اشاره به نقش کلیدی این شرکت در زیرساخت هیدروژنی کشور گفت: «صنعت هیدروژن هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و ظرفیت بالایی برای رشد دارد.»وی افزود که اگرچه هزینه تولید هیدروژن سبز بالاست، اما این موضوع فرصتی برای نوآوری در فناوری و افزایش بهرهوری محسوب میشود. سینوپک تاکنون ۱۱ مرکز تأمین سوخت سلول هیدروژنی و ۱۴۲ ایستگاه سوختگیری در سراسر کشور ایجاد کرده است.رئیس شرکت نفت و شیمی چین (Sinopec)همچنین بر لزوم همکاریهای بینالمللی در زمینه تدوین استانداردها و مقررات تاکید کرد و گفت: «بدون چارچوبهای مشترک جهانی، توسعه پایدار و ایمن صنعت هیدروژن دشوار خواهد بود.»
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/4cbe3
نظر شما