کردستان، میزبان ۱۶۰ سرمایه‌گذار برای نیروگاه‌های خورشیدی

کردستان، میزبان ۱۶۰ سرمایه‌گذار برای نیروگاه‌های خورشیدی

مدیرعامل شرکت توزیع برق کردستان از اعلام آمادگی ۱۶۰ سرمایه‌گذار برای احداث نیروگاه خورشیدی در استان خبر داد. وی به چالش‌های جغرافیایی استان در راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی اشاره کرد و اعلام کرد که ظرفیت تولید برق خورشیدی در استان به ۱۵ مگاوات رسیده است.

به گزارش چشم‌انداز انرژی به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمدسعید سلطانی، مدیرعامل شرکت توزیع برق کردستان، از اعلام آمادگی ۱۶۰ سرمایه‌گذار برای احداث نیروگاه خورشیدی در استان از سال گذشته تاکنون خبر داد. وی با اشاره به فاصله جایگاه استان در ظرفیت‌سازی نیروگاه‌های خورشیدی با میانگین کشوری، اظهار امیدواری کرد که رویکردهای جدید در سال‌های اخیر شرایط را برای رسیدن به جایگاه مطلوب در سطح کشور هموارتر کند. سلطانی علت عقب ماندن استان در توسعه نیروگاه‌های خورشیدی را وضعیت جغرافیایی و حاصلخیز بودن زمین‌های کشاورزی استان عنوان کرد که باعث کاهش امکان احداث این نیروگاه‌ها شده است. او افزود: «به دلیل این شرایط، استقبال سرمایه‌گذاران نسبت به استان‌های مسطح و کویری کمتر بوده است.»

وی در ادامه گفت که مجموع ظرفیت ایجاد شده در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه خورشیدی، در استان حدود ۲ مگاوات است و در حال حاضر توان تولید ۱۵ مگاوات برق از انرژی خورشیدی در کردستان وجود دارد. سلطانی همچنین از احداث نیروگاه ۱۳ مگاواتی در شهرستان قروه توسط شرکت برق منطقه‌ای در سال گذشته خبر داد. وی به مشوق‌های بخش کشاورزی برای استفاده از انرژی خورشیدی اشاره کرد و افزود: «از سال جاری، مشوق‌ها برای کشاورزان تغییر کرده و تسهیلات برای ۱۲ ماه سال ارائه می‌شود.»

سلطانی افزود: «همچنین، کشاورزان اگر ۸۰ درصد از ظرفیت پروانه بهره‌برداری خود را به نیروگاه خورشیدی تبدیل کنند، از برنامه محدودیت بار و خاموشی‌های پنج ساعته معاف خواهند شد.» وی در خصوص مشترکان صنعتی نیز اظهار داشت که اگر مشترکان صنعتی با مصرف بیش از یک مگاوات، یک درصد از انرژی خود را به انرژی خورشیدی تغییر دهند، از معافیت‌ها و تسهیلات ویژه بهره‌مند خواهند شد.

وی در پایان اشاره کرد که با توجه به ناترازی‌های انرژی در دولت چهاردهم، روی آوردن به انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه خورشیدی، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. سلطانی افزود: «طبق برنامه‌ای چهار ساله، ادارات موظف هستند تا ۲۰ درصد از انرژی مصرفی خود را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین کنند، که از سال گذشته این برنامه آغاز شده و تا پایان امسال باید ۱۰ درصد آن محقق شود.»

لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/1dfd1

نظر شما

Captcha  
به روزرسانی کد