برنامهریزی برای ورود ۷ هزار مگاوات تجهیزات خورشیدی با دستور رئیسجمهور

رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران از دستور رئیسجمهور برای واردات ۷ هزار مگاوات تجهیزات خورشیدی خبر داد و گفت: هدف اصلی، تأمین برق مورد نیاز کشاورزان و مدیریت مصرف برق در تابستان است.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از ایسنا، محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا)، در مراسم افتتاح نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی در کاشمر، از برنامهریزی برای ورود ۷ هزار مگاوات تجهیزات خورشیدی به کشور خبر داد.وی با اشاره به تأکید رئیسجمهور بر توسعه نیروگاههای خورشیدی اظهار کرد: «این تجهیزات به زودی با دستور مستقیم ریاستجمهوری وارد کشور خواهد شد. هدف از این اقدام، تقویت زیرساختهای انرژی پاک، بهویژه در مناطق کشاورزی و کاهش فشار بر شبکه برق در فصل تابستان است.»طرزطلب با اشاره به ظرفیت ۲۱ مگاواتی نیروگاههای خورشیدی در شهرستانهای کاشمر، بردسکن، خلیلآباد و کوهسرخ گفت: «مقرر شده بود ساتبا مستقیماً در این پروژهها سرمایهگذاری کند. به دلیل عدم توافق با پیمانکار قبلی بر سر قیمت، پیمانکار جدید تا چند روز آینده معرفی و عملیات اجرایی از سر گرفته خواهد شد.»وی با بیان اینکه تلاش میشود این پروژه تا تیرماه به سرانجام برسد، افزود: «در صورت اجرای موفق، امکان تأمین برق تجمیعی برای کشاورزان منطقه فراهم خواهد شد و بازپرداخت هزینهها نیز بهصورت تدریجی انجام میگیرد.»
رئیس ساتبا همچنین از بدهی بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومانی بابت واردات تجهیزات خورشیدی خبر داد و گفت: «این بدهی به مرور از طریق سیستم بانکی پرداخت خواهد شد. او تأکید کرد: با مشارکت کشاورزان، میتوان تأسیسات خورشیدی را در اختیار آنان قرار داد و مالکیت آن را نیز برایشان محفوظ نگه داشت.»طرزطلب در پایان خاطرنشان کرد: «تجهیزات خریداریشده با قیمت بسیار مناسب تهیه شده و امکان انتقال و نصب ۴۰ تا ۵۰ مگاوات از آن در منطقه ترشیز وجود دارد. ساتبا آمادگی کامل برای تأمین تجهیزات و همکاری با فعالان منطقه را دارد.»
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/3bbc2
نظر شما