با امضای تفاهم نامه بین سازمان ساتبا و استانداری خراسان رضوی انجام گرفت؛

واگذاری اختیارات کامل حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر به خراسان رضوی

واگذاری اختیارات کامل حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر به خراسان رضوی

تفاهم‌نامه‌ای با هدف تسریع در توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، روز چهارشنبه بین سازمان ساتبا، استانداری خراسان رضوی و شرکت برق منطقه‌ای خراسان امضا شد. طبق این تفاهم‌نامه، برای نخستین بار اختیارات کامل در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر به استان خراسان رضوی واگذار می‌شود. این اقدام در راستای جذب سرمایه‌گذاران و تسهیل فرآیند صدور پروانه‌های بهره‌برداری برای نیروگاه‌های تجدیدپذیر صورت می‌گیرد.

به گزارش چشم‌انداز انرژی به نقل از ایرنا، تفاهم‌نامه‌ای روز چهارشنبه بین رییس سازمان ساتبا، استاندار خراسان رضوی و شرکت برق منطقه‌ای خراسان در محل استانداری امضا شد که بر اساس آن برای نخستین بار اختیارات کامل در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر به استان خراسان رضوی واگذار می‌شود. محسن طرزطلب، رییس سازمان ساتبا، در مراسم امضای این تفاهم‌نامه و نشست ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر خراسان رضوی اعلام کرد که این استان به عنوان نخستین استان کشور از ظرفیت‌های خود برای جذب سرمایه‌گذاران جهت توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر استفاده می‌کند. وی افزود: «در این راستا، تمام موارد مرتبط با اراضی، مسائل محیط زیستی و هماهنگی‌های مربوط به شرکت‌های برق برای جذب سرمایه‌گذاران در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر به استان واگذار خواهد شد تا پروسه صدور پروانه‌های بهره‌برداری نیروگاه‌های تجدیدپذیر تسهیل شود.»

طرزطلب در ادامه گفت:«از آغاز فعالیت‌های تجدیدپذیر در کشور، تاکنون بیش از ۳۴ هزار مگاوات پروانه نیروگاه در این بخش ثبت شده است که ۲۰ هزار مگاوات آن مربوط به دولت سیزدهم و مابقی به دولت قبل مربوط می‌شود. همچنین در حال حاضر برای بیش از ۷۸ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور درخواست سرمایه‌گذاری وجود دارد.» وی با اشاره به سیاست‌های دولت در توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، تاکید کرد که طبق دستور رئیس‌جمهور، باید در مدت کمتر از چهار سال حداقل ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به شبکه برق کشور متصل شود که این امر نیاز به ۱۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری دارد.

طرزطلب همچنین افزود که در هفت ماه گذشته، ۵۰۰ مگاوات ظرفیت برق توسط سرمایه‌گذاران بخش خصوصی ایجاد شده و پیش‌بینی می‌شود که تا بهار امسال حداقل ۴۰۰ مگاوات دیگر به این ظرفیت افزوده شود. اما با وجود این ظرفیت‌ها، برای جبران ناترازی برق در کشور و تأمین سوخت کافی، هدف‌گذاری برای تولید ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر ضروری به نظر می‌رسد. وی ادامه داد: «دولت به منظور رفع ناترازی برق، اقدام به شناسایی ساختگاه‌های جدید برای پروژه‌های نیروگاهی کرده است که نیاز به پست برق جدید نداشته باشند و به سرعت به شبکه سراسری متصل شوند و در همین راستا، در استان خراسان رضوی نیز ۱۱۴ مگاوات و در استان مشهد ۳۹ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر شناسایی شده است که مراحل اجرا برای آنها آغاز خواهد شد.» طرزطلب همچنین از برنامه‌ریزی‌های دولت برای تأمین تجهیزات مورد نیاز نیروگاه‌های تجدیدپذیر از طریق واردات و خریداری ۵ هزار مگاوات تجهیزات جدید خبر داد و اظهار کرد که تأمین منابع مالی به ارزش ۲ میلیارد دلار برای تحقق این اهداف در نظر گرفته شده است.

لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/1fe35

نظر شما

Captcha  
به روزرسانی کد