افزایش سهم نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی در سبد انرژی هند

ظرفیت نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی هند تا سال ۲۰۲۷ به ۳۰ گیگاوات می‌رسد

ظرفیت نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی هند تا سال ۲۰۲۷ به ۳۰ گیگاوات می‌رسد

ظرفیت نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی هند تا پایان سال مالی ۲۰۲۷ به حدود ۲۵ تا ۳۰ گیگاوات خواهد رسید. این رشد چشمگیر، با هدف تحقق اهداف انرژی پاک و تحت‌تأثیر حمایت‌های دولتی، کاهش هزینه فناوری و افزایش تقاضای صنعتی رقم می‌خورد و طرح ملی «برق رایگان خانگی» نیز نقش کلیدی در رشد بخش خانگی ایفا می‌کند.

به گزارش چشم‌انداز انرژی، بر اساس گزارشی از مؤسسه تحلیل و رتبه‌بندی CareEdge Ratings، ظرفیت نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی هند از ۱۷ گیگاوات در سال مالی ۲۰۲۵ به حدود ۲۵ تا ۳۰ گیگاوات تا پایان سال مالی ۲۰۲۷ خواهد رسید. این رشد چشمگیر در راستای اهداف کلان هند برای گذار به انرژی‌های پاک انجام می‌شود و نشان‌دهنده جایگاه برجسته انرژی خورشیدی در نقشه راه انرژی پایدار این کشور است.

در حال حاضر، ظرفیت کل انرژی‌های تجدیدپذیر هند به ۲۲۰ گیگاوات رسیده و دولت این کشور دستیابی به ۳۰۰ گیگاوات ظرفیت انرژی خورشیدی تا سال ۲۰۳۰ را هدف‌گذاری کرده است. در این میان، بخش خورشیدی پشت‌بامی، به‌ویژه در حوزه‌های تجاری و صنعتی (C&I)، نقش مهمی در دستیابی به این هدف ایفا خواهد کرد.

نقش سیاست‌ها و مزیت‌های اقتصادی در رشد بازار

گزارش CareEdge اشاره می‌کند که افزایش آگاهی شرکت‌ها نسبت به صرفه‌جویی در هزینه‌های عملیاتی و همچنین پاسخ‌گویی به اهداف پایداری، به پذیرش گسترده‌تر این فناوری منجر شده است. علاوه بر این، کاهش هزینه‌های فناوری، حمایت‌های دولتی، و سیاست‌هایی همچون نت‌مترینگ (تهاتر برق خورشیدی) نیز به این روند شتاب بخشیده‌اند.

تانوی شاه، مدیر بخش مشاوره و پژوهش CareEdge در این‌باره گفت:«نصب سامانه‌های خورشیدی پشت‌بامی در هند شتاب گرفته است. با توجه به رشد تقاضای تجاری و صنعتی و فضای سیاست‌گذاری رو به بهبود، انتظار می‌رود بازار این بخش طی دو سال آینده به حدود ۳۰ گیگاوات برسد

طرح ملی برای برق رایگان خانگی

دولت هند با اجرای طرح «سوریا گهر مفت بیجلی یوجانا» ( برنامه ملی “خانه خورشیدی” برای برق رایگان با حمایت یارانه‌ای دولت هند) تلاش دارد تا روی یک کرور (۱۰ میلیون) واحد مسکونی، سامانه خورشیدی نصب کند. این طرح با ارائه یارانه تا سقف ۷۸ هزار روپیه، ساکنان کم‌درآمد و متوسط را به استفاده از انرژی خورشیدی تشویق می‌کند و با هدف کاهش قبض برق خانوارها و ایجاد بیش از ۱.۷ میلیون فرصت شغلی در زنجیره ارزش انرژی خورشیدی طراحی شده است.

دستاوردهای اخیر و جایگاه ایالتی

برنامه نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی هند در اسفند ۱۴۰۳ (مارس ۲۰۲۵) به یک نقطه عطف تاریخی دست یافت و شمار نصب سامانه‌های خورشیدی از مرز یک میلیون مورد گذشت.ایالت گجرات با اجرای برنامه موفق «سوریا گجرات» پیشگام این حرکت ملی شناخته می‌شود، در حالی که ماهاراشترا نیز شاهد رشد چشمگیر در بخش تقاضای تجاری و صنعتی، به‌ویژه در میان بنگاه‌های کوچک و متوسط (MSMEs) و مناطق شهری بوده است.

آینده روشن برای نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی

در حال حاضر، بخش خورشیدی پشت‌بامی حدود ۲۰ درصد از ظرفیت انرژی خورشیدی کشور را تشکیل می‌دهد. با وجود سهم عمده پروژه‌های مقیاس‌ بزرگ، ویژگی‌هایی همچون ماهیت پراکنده این سیستم‌ها و درگیر شدن مستقیم مصرف‌کننده نهایی، به رشد فزاینده این بخش کمک کرده است.در پایان، گزارش CareEdge تأکید دارد که با حمایت‌های سیاست‌گذاری، کاهش هزینه‌ها و افزایش تمایل عمومی، نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی به یکی از ستون‌های اصلی گذار انرژی هند به منابع تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

 

لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/8ad45

نظر شما

Captcha  
به روزرسانی کد