مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی شرکت توزیع نیروی برق استان فارس خبر داد؛
سرمایهگذاری در نیروگاههای خورشیدی فارس با بازگشت سرمایه در ۴ سال/الزام نصب نیروگاه خورشیدی برای ساختمانهای نوساز در فارس

اسماعیل خاتمی، مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، از مزایای انرژی خورشیدی در این استان مستعد خبر داد و افزود که سرمایهگذاران در این پروژهها پس از ۴ سال میتوانند سرمایه خود را بازگشت دهند و از حمایتهای دولتی ۲۰ ساله بهرهمند شوند. وی همچنین به الزام نصب نیروگاههای خورشیدی در ساختمانهای جدیدالاحداث طبق بازنگری در مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان اشاره کرد که شامل ساختمانهای بالای ۴ طبقه یا با مساحت بیش از هزار متر مربع میشود. این اقدام به منظور کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و ترویج استفاده از انرژیهای پاک در نظر گرفته شده است.
به گزارش چشمانداز انرژی، اسماعیل خاتمی، مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، در گفتوگو با خبرنگاران به مزایای استفاده از انرژی خورشیدی در این استان اشاره کرد و گفت: «نیروگاههای خورشیدی به عنوان یک جایگزین مطمئن برای نیروگاههای با سوخت فسیلی، در استان فارس که از نظر شرایط آب و هوایی مستعد است، به خوبی میتوانند برای تولید برق مورد استفاده قرار گیرند.»
خاتمی افزود: «سرمایهگذاران در این پروژهها میتوانند علاوه بر افزایش سهم انرژیهای پاک، از حمایتهای دولتی ۲۰ ساله برای تضمین خرید برق تولیدی بهرهمند شوند. نکته مهم این است که سرمایهگذاری در احداث نیروگاههای خورشیدی پس از حدود ۴ سال به بازگشت سرمایه خواهد رسید و به علاوه، هر ساله با توجه به نرخ تورم، درآمد نیروگاهها نیز افزایش خواهد یافت.»
وی همچنین به پتانسیل افزایش قیمتها و جذابیت اقتصادی پروژههای خورشیدی اشاره کرد و گفت: «سرمایهگذاران با اطمینان خاطر بیشتری میتوانند به سمت پروژههای خورشیدی حرکت کرده و از مزایای اقتصادی و زیستمحیطی این نوع انرژی بهرهمند شوند.»
در ادامه، خاتمی به الزامات جدید در خصوص ساختمانهای مسکونی جدیدالاحداث اشاره کرد و گفت: «طبق تفاهمنامهای که بین شرکت توانیر و سازمان نظام مهندسی کشور در مرداد سال گذشته به امضاء رسید، الزام نصب نیروگاههای خورشیدی در ساختمانهای جدیدالاحداث مطرح شده است. این الزام شامل ساختمانهای مسکونی بالای ۴ طبقه یا با مجموع مساحت ساخت بیش از هزار متر مربع خواهد بود.»
وی ادامه داد: «در این طرح، هر ساختمانی که مشمول این مقررات باشد، باید با نصب نیروگاههای خورشیدی، بخشی از انرژی مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کند. این اقدام در راستای کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و حمایت از تولید انرژی پاک انجام میشود.»
خاتمی اشاره کرد که این تغییرات در مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، به دنبال بازنگریهایی است که در جهت حمایت از استفاده بیشتر از انرژیهای تجدیدپذیر در دستور کار قرار گرفته است.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/82e4c
نظر شما