سرمایهگذاری ۱۶ شرکت خصوصی در انرژیهای تجدیدپذیر سیستان و بلوچستان

مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری سیستان و بلوچستان از ورود ۱۶ شرکت بخش خصوصی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در این استان با ظرفیت بیش از ۱۹۰۰ مگاوات خبر داد. این اقدام با هدف جبران ناترازی انرژی، حمایت از تولید و استفاده بهینه از ظرفیتهای اقلیمی استان در حال انجام است.
به گزارش چشمانداز انرژی به نقل از پایگاه خبری عصرهامون، بتول شهرکی با اشاره به نقش زیرساختهای عمرانی و تأمین انرژی در تحقق جهش تولید گفت: سرمایهگذاری در این حوزه با تأمین زمین، آب، برق و سوخت، از اولویتهای استان در مسیر رشد تولید است.وی اظهار کرد: طی دو سال گذشته، برای ۱۲ شرکت بخش خصوصی با ظرفیت ۸۱۰ مگاوات انرژی خورشیدی و چهار شرکت با ظرفیت ۱۱۵۰ مگاوات نیروگاه بادی در منطقه «میل نادر»، مجوز صادر شده و اجرای این طرحها در حال پیگیری است.
مدیرکل سرمایهگذاری استانداری سیستان و بلوچستان افزود: ناترازی تولید برق و کمبود سوخت در سالهای اخیر، موجب کندی در فعالیت صنایع شده و همین موضوع باعث شده است تا دولت و بخش خصوصی برای تأمین پایدار انرژی به سمت استفاده از منابع تجدیدپذیر حرکت کنند.
شهرکی خاطرنشان کرد: دولت برای جبران کمبود حاملهای انرژی، به استفاده از توان بخش خصوصی در تولید برق از طریق انرژیهای تجدیدپذیر روی آورده و رفع موانع اجرایی، بهویژه تسریع در واگذاری زمین و تخصیص ارز برای واردات تجهیزات، در دستور کار دستگاههای متولی قرار دارد.
وی «هزینه بالای تأمین تجهیزات وارداتی» و «محدودیت واحدهای تولید داخل در تأمین نیاز صنعت» را از مهمترین چالشهای پیشروی توسعه نیروگاههای خورشیدی و بادی عنوان کرد و ادامه داد: تعدادی از این پروژهها در بازه پیک مصرف برق وارد مدار خواهند شد و با حمایت وزارت نیرو، ظرفیت بالایی از این نیروگاهها تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
شهرکی همچنین از اجرای ۸۲۰۰ نیروگاه ۵ کیلوواتی خانگی در منطقه سیستان در سال گذشته خبر داد و گفت: حمایت از صنایعی که به سمت ایجاد مزارع خورشیدی و خودکفایی در تأمین برق حرکت میکنند، از جمله اقدامات استان در مسیر بهرهوری انرژی و ایجاد زیرساخت پایدار برای تولید است.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/c477e
نظر شما