اندونزی به دنبال استقلال در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر

اندونزی با تمرکز بر انرژیهای تجدیدپذیر و برنامههای بیودیزل B40 و B50، به دنبال استقلال انرژی است. سهم انرژیهای تجدیدپذیر تا 2024 به 14.1% میرسد. همچنین، با بهرهگیری از انرژی زمینگرمایی و خودروهای برقی، مسیر کربنزدایی را تسریع میکند.
به گزارش چشم انداز انرژی به نقل از اینوستور، وزیر انرژی و منابع معدنی اندونزی، باهلیل لاهادالیا، روز یکشنبه اعلام کرد که این کشور میخواهد نهتنها در زمینه نفت و گاز، بلکه در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر نیز به استقلال دست یابد.
وی افزود که اندونزی همچنان در حال اتخاذ گامهای استراتژیک مختلف برای دستیابی به خودکفایی در انرژی است.
به همین منظور، دولت اندونزی به تشویق استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر ادامه میدهد و هدفگذاری کرده است که در سالهای آینده ظرفیت این منابع را بهطور قابلتوجهی افزایش دهد.
این اقدام همچنین با تعهد دولت به حمایت از انتقال جهانی به سمت منابع انرژی پاکتر و دوستدار محیط زیست همسو است.
یکی از تلاشهای این کشور برای حمایت از انتقال انرژی، برنامه اجباری استفاده از بیودیزل با نسبت 40 درصد (B40) است که از سال 2025 اجرا خواهد شد و پس از آن، برنامه بیودیزل با نسبت 50 درصد (B50) در سال 2026 اجرایی میشود. پیشبینی میشود که با اجرای برنامه B50، اندونزی دیگر نیازی به واردات گازوئیل نداشته باشد.
در سال 2023، مصرف بیودیزل در بازار داخلی 12.2 میلیون کیلو لیتر ثبت شد و این رقم قرار است تا سال 2025 به 12.5 میلیون کیلو لیتر افزایش یابد.
برنامه اجباری بیودیزل در سال 2023 باعث صرفهجویی 7.9 میلیارد روپیه اندونزی (IDR) شد. علاوه بر این، فرآوری روغن نخل خام (CPO) به بیودیزل ارزش افزودهای معادل 15.82 تریلیون روپیه (بیش از 1 میلیارد دلار) ایجاد کرد.
طبق تخمین وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی، تا پایان سال 2024 سهم انرژیهای تجدیدپذیر در ساختار انرژی این کشور به 14.1 درصد خواهد رسید که انرژی زمینگرمایی (ژئوترمال) به عنوان ستون اصلی در نظر گرفته شده است. در حال حاضر، سهم انرژیهای تجدیدپذیر در ساختار انرژی ملی 13.9 درصد است.
سهم برق تولید شده از انرژی زمینگرمایی 5 درصد از کل ساختار انرژی ملی یا حدود 40 درصد از ساختار انرژیهای تجدیدپذیر را تشکیل میدهد.
انرژی زمینگرمایی همچنین نقش مهمی در حمایت از تلاشهای اندونزی برای کاهش کربن در بخش برق ایفا میکند.
از سال 2014، ظرفیت نصبشده نیروگاههای زمینگرمایی در اندونزی 1.2 گیگاوات افزایش یافته و ظرفیت کل این کشور به 2.6 گیگاوات رسیده است. این رقم معادل 11 درصد از کل پتانسیل زمینگرمایی کشور است که اندونزی را به دومین تولیدکننده بزرگ برق زمینگرمایی در جهان تبدیل کرده است.
افزایش بهرهبرداری از نفت و گاز و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر انتظار میرود اندونزی را به سمت استقلال انرژی قویتر و پایدارتر هدایت کند.
این کشور همچنین تلاشهای خود را برای تسریع استفاده از خودروهای برقی و بهبود بهرهوری انرژی ادامه میدهد. دولت معتقد است که تقویت همکاری با ذینفعان مختلف، از جمله بخش خصوصی و جوامع، کلید دستیابی به امنیت انرژی ملی است.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/2b234
نظر شما