معاون وزیر نیرو در جمع خبرنگاران مطرح کرد
صرفهجویی ۸۰۰۰ مگاواتی با بهینهسازی مصرف انرژی کولرهای آبی و گازی
معاون وزیر نیرو و رییس ساتبا گفت: در صرت مشارکت فعالان اقتصادی کشور در بازار بهینه سازی مصرف انرژی تا حدود ۸۰۰۰ مگاوات صرفه جویی در مصرف انرژی، تنها در بخش کولرهای گازی و آبی محقق خواهد شد و از این طریق ناترازی انرژی کاهش خواهد یافت.
به گزارش چشمانداز انرژی، محسن طرزطلب در جمع خبرنگاران در حاشیه مراسم افتتاح تابلوی معامله گواهی صرفهجویی برق در بورس انرژی، از فعالان اقتصادی کشور درخواست کرد که در بازار بهینهسازی مصرف انرژی مشارکت کنند و اظهار داشت: در صورت تحقق این موضوع، تا حدود ۸۰۰۰ مگاوات صرفهجویی در مصرف انرژی در بخش کولرهای گازی و آبی صورت خواهد گرفت که به کاهش ناترازی انرژی کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: با برنامهریزیهای انجامشده و اقداماتی که در دست اجرا است، پیشبینی میشود حدود ۸۰۰ مگاوات کاهش توان در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی در معابر شهری محقق شود.
رییس ساتبا پیشبینی کرد که بازار بهینهسازی مصرف انرژی با استفاده از سازوکارهای پیشبینیشده در ماده ۲۶ اصلاح الگوی مصرف انرژی و تابلوی گواهی صرفهجویی برق، رونق گیرد و خاطرنشان کرد: براساس مصوبات اخذشده، صنایعی که استاندارد مصرف انرژی را رعایت نمیکنند، در مجموع تاکنون حدود ۲.۳ میلیارد کیلوواتساعت به نرخ صادراتی جریمه میشوند. به همین دلیل پیشبینی میشود که این صنایع به این بازار وارد شوند و تابلوی معاملات گواهی صرفهجویی برق در بورس انرژی رونق یابد.
طرزطلب ابراز امیدواری کرد که با تدابیر اتخاذشده، مردم نیز در این بازار مشارکت داده شوند. وی از جایگزینی موتورهای یک میلیون کولر آبی با نوع پربازده (BLDC) تا یک سال آینده خبر داد و بیان کرد: بر اساس همکاریهای صورتگرفته با صندوق نوآوری و شکوفایی و منابع مالی پیشبینیشده از سوی قانونگذار، موتورهای یک میلیون کولر آبی تا یک سال آینده با نوع پربازده BLDC جایگزین خواهند شد. همچنین طبق قراردادی که با یک سرمایهگذار به امضا رسیده است، کولرهای گازی فرسوده و پنجرهای نیز تعویض خواهند شد.
معاون وزیر نیرو با تاکید بر اینکه ساتبا در دو حوزه توسعه تجدیدپذیر و بهرهوری برق فعالیت دارد، اظهار کرد: طبق برنامهریزیهای انجامشده توسط وزارت نیرو، تا پایان دولت سیزدهم ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید برق تجدیدپذیر شامل ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه بادی ایجاد خواهد شد.
وی افزود: ساتبا متعهد شده است تا پایان شهریور سال آینده ۳۰۰۰ مگاوات به ظرفیت کنونی برق تجدیدپذیر کشور اضافه کند و ظرفیت این انرژیها به حدود ۵۰۰۰ مگاوات برسد. بر اساس برنامهریزیهای صورتگرفته، سالانه ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور افزوده خواهد شد.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/72d2f
نظر شما